Successos

Alec Baldwin: "No tinc paraules per expressar el xoc i la tristesa pel tràgic accident que ha acabat amb la vida de Halyna Hutchins"

L'actor nord-americà es pronuncia per primer cop sobre la mort de la directora de fotografia que treballava amb ell a 'Rust', morta després que ell li disparés accidentalment en el rodatge

ARA
3 min
L'actor Alec Baldwin

BarcelonaL’actor nord-americà Alec Baldwin ha matat accidentalment, amb el que en principi era la rèplica d’una arma de foc utilitzada en el rodatge d’un western, la directora de fotografia de la producció i també ha ferit el director al plató de la pel·lícula Rust, que s’estava rodant en un ranxo de l’estat de Nou Mèxic. Els fets han tingut lloc aquest dijous, poc després del migdia, hora local, la mitjanit a Catalunya.

Halyna Hutchins, de 42 anys, traslladada per via aèria des dels escenaris del rodatge –a l'exterior de la ciutat de Sante Fe– fins a l'hospital d'Albuquerque, ha mort finalment al centre sanitari arran de les ferides rebudes. El director, Joel Souza, de 42 anys, va haver de passar per la unitat de cures intensives del centre, segons la declaració feta pel xèrif del comtat de Santa Fe, però aquest divendres a la tarda ja ha estat donat d'alta, tal com ha informat a Twitter la seva companya de rodatge Frances Fisher. La mateixa oficina del xèrif, a través del portaveu, Juan Ríos, ha explicat en un comunicat que Hutchins i Souza "han rebut uns trets quan Alec Baldwin, de 68 anys, productor i actor, ha disparat una arma de foc".

Aquesta tarda, l'actor, a través del perfil oficial de Twitter de la fundació que comparteix amb la seva dona, Hilaria Baldwin, ha explicat que està cooperant amb la policia per investigar la tragèdia. "No tinc paraules per expressar el xoc i la tristesa pel tràgic accident que ha acabat amb la vida de Halyna Hutchins, esposa, mare i una companya molt admirada. Estic cooperant amb la investigació policial per esbrinar com s'ha pogut produir aquesta tragèdia. Estic en contacte amb el seu marit, oferint-li tot el meu suport a ell i a la seva família. Tinc el cor trencat per ell, el seu fill i per tots aquells que coneixien la Halyna", ha explicat.

Imatge d'arxiu d'Halyna Hutchins, víctima mortal de l'incident.

El xèrif no ha detingut l’actor i no hi ha presentat càrrecs, tot i que “la investigació continua oberta”, segons el relat que n’ha fet el diari digital Alburquerque Journal.

Els agents s'han desplaçat cap a les dues de la tarda al Bonanza Creek Ranch després de diferents trucades al 911, el telèfon d’emergència, que alertava que una persona havia rebut un tret al plató. La producció s’ha aturat. 

Llàgrimes a l'oficina del xèrif

Per la seva banda, un portaveu de l’actor ha assegurat que s’ha tractat d’un accident després que fallés l’arma d’atrrezzo, carregada suposadament amb cartutxos de fogueig. L’actor ha prestat declaració a l’oficina del xèrif de Santa Fe i al sortir se l'ha pogut veure plorant. Les imatges de l'artista desesperat a l'exterior del rodatge estan donant la volta al món a través de les xarxes socials.

Baldwin, fotografiat parlant pel mòbil a les afores del rodatge

El duo protagonista del film, Baldwin i Jensen Ackles, interpreten la història d’un adolescent que fuig amb el seu avi després que el noi sigui condemnat a morir a la forca per l’assassinat accidental d’un ramader local. En principi, el rodatge continuarà al novembre.

No és el primer cop que té lloc un accident d’aquesta mena. El 1993 Brandon Lee, de 28 anys, fill de l'estrella de les arts marcials Bruce Lee, va morir després de rebre l’impacte d’una bala real mentre filmava una escena de la pel·lícula El corb. L’arma, aparentment, havia disparat una salva, però l’autòpsia va identificar una ferida de bala allotjada a prop de la columna vertebral. El 1984 l'actor Jon-Erik Hexum va morir després de disparar-se al cap amb una rèplica mentre feia veure que jugava a la ruleta russa amb una pistola al plató de la sèrie de televisió Cover up.

En principi, en qualsevol rodatge que implica la utilització d’armes, en general rèpliques, hi ha un director d’attrezzo, amb qualificació i llicència, que vetlla i en controla l’ús. La investigació policial i les proves pericials hauran d’establir ara què ha passat exactament al plató de Rust.  

stats