Gent 08/04/2021

Amanda Gorman es converteix en la primera poeta que brilla a la portada de 'Vogue'

La fotògrafa Annie Leibovitz ha sigut l'encarregada d'immortalitzar-la i Virgil Alboh el dissenyador que l'ha vestit per a l'ocasió

2 min
Portada del maig del 2021 de l'edició nord-americana de 'Vogue', amb Amanda Gorman com a protagonista

BarcelonaLa indústria de la moda avança a passos de gegant cap a la diversitat. Més per pressió popular que per voluntat pròpia, empreses de tota mena del sector de la moda estan virant cada cop més per incloure en els seus llocs públics persones de tota mena, ja sigui des del punt de vista racial, d'edat, de diversitat funcional, de religió, d'orientació sexual, de talles o d'orígens culturals i socioeconòmics. Potser per aquest motiu, resulta tan rellevant que la principal publicació del sector, l'edició nord-americana de Vogue, hagi situat a la seva portada del número de maig la poeta Amanda Gorman, una jove afrodescendent que va captivar el món amb la seva presència en la inauguration del president Joe Biden, on va llegir un poema vestida amb un abric groc que va fer que les vendes de peces com la seva es disparessin en un 1.328%, tal com va apuntar la web Lyst.

Gorman descobreix la seva portada de 'Vogue' amb la seva mare

Amb només 23 anys, Gorman ocupa aquest preuat lloc coincidint amb l'arribada a les llibreries de The hill we climb, el poema que va llegir per a la investidura de Biden, a qui va impressionar tant pel seu talent com per la seva presència. Amb aquests dos arguments al seu currículum recent, Vogue no ha pogut rebutjar l'ocasió i ha situat Gorman a la coberta de la seva edició més emblemàtica. Per fer-ho, no s'han estat de res, ja que han fitxat la cèlebre Annie Leibovitz per fotografiar-la i han comptat amb un vestit d'inspiració africana del dissenyador també negre Virgil Alboh, actual director creatiu de la línia masculina de Louis Vuitton.

La segona portada de Gorman per al número de maig de 'Vogue'

Gorman, que ja havia debutat en el món de la moda de la mà de Prada –firma que va elegir per llegir el seu poema per a Biden i que l'ha invitat a algunes passarel·les–, vesteix en el reportatge interior de la revista vestits d'alta costura de firmes com Alexander McQueen o Studio 189. Una sèrie de looks que ha triat Gabriella Karefa-Johnson, responsable també de la recordada portada de Selena Gomez per a la publicació. En l'entrevista que acompanya les fotos, Amanda Gorman reconeix haver trobat en Oprah Winfrey una consellera en qui confiar. De fet, aviat serà entrevistada per ella en una entrevista exclusiva a l'estil de la que van concedir Meghan i Enric recentment. Després de signar un contracte amb la poderosa IMG Models, aquesta portada suposa la consagració de la poeta fora també del món de les lletres. Sobre la seva relació amb el camp de la moda, en l'entrevista també afirma que ha deixat passar contractes per un total "aproximat" de 17 milions de dòlars, segons assegura The Guardian, perquè els projectes que li oferien no la interpel·laven. "[He de ser] conscient que he d'agafar encàrrecs que tinguin a veure amb mi", diu la poeta.

Gorman, al Capitoli, en el seu debut davant del món
stats