Gent 14/04/2022

Cuba Gooding Jr. es declara culpable d'haver fet tocaments a una dona en un bar de Manhattan

L'actor ha arribat a un acord amb la Fiscalia per evitar un judici que es preveia altament mediàtic i carregat de testimonis d'altres dones

2 min
Godding Jr., detingut per tocaments a una dona

BarcelonaL'actor Cuba Gooding Jr., acusat de fer tocaments indeguts a tres dones en diversos locals de Manhattan el 2018 i el 2019, s'ha declarat culpable d'un dels càrrecs. Segons el diari The New York Times, l'actor hauria dit davant del jutge: "Demano disculpes per haver-la fet sentir indegudament tocada", en referència a un incident succeït el juny del 2019 en un roof bar de Times Square. Segons la denunciant, Gooding, de 54 anys, li va posar la mà al pit sense el seu consentiment i va fer-li tocaments. Amb la declaració de culpabilitat, l'actor evitarà anar a un judici en què es preveia que declaressin les altres dues dones que el van acusar, així com d'altres que també havien patit tocaments i que la Fiscalia preveia presentar com a testimonis per mostrar que el seu comportament seguia un patró des de fa anys.

L'oscaritzat intèrpret pel film Jerry Maguire (1996) va ser arrestat per primera vegada el juny del 2019 després de l'incident al bar de Times Square, i va ser posat en llibertat sota fiança. A més, estava acusat d'haver pessigat el cul d'una cambrera del restaurant novaiorquès TAO Downtown l'octubre del 2018 i de "contacte sexual sense consentiment" a la discoteca LAVO, també a Manhattan.

En cas d'haver estat declarat culpable del càrrec més greu, l'abús sexual, l'actor s'enfrontava a una pena màxima d'un any de presó. L'acord al qual ha arribat amb la Fiscalia per declarar-se culpable preveu que l'actor no passi per la presó, segons mitjans locals. El judici de Gooding estava programat perquè comencés l'abril del 2020, però es va endarrerir a causa dels impediments generats per la pandèmia de coronavirus. L'agost del 2020 els fiscals de Manhattan van revelar que almenys 30 dones havien presentat acusacions de tocaments no desitjats contra l'actor. L'assistent del fiscal de districte, Coleen Balbert, ha dit a la cort aquest dimecres que Gooding ha estat en teràpia des del setembre del 2019 per tractar el seu problema i assegurar-se de no reincidir. En un cas separat, Gooding va ser acusat en un tribunal civil de violació per una denunciant anònima, un delicte pel qual es demana una indemnització de 6 milions de dòlars i que encara està en procés.

stats