Gent 07/06/2021

Les breus felicitacions de la família reial britànica pel naixement de Lili Mountbatten-Windsor

La reina Elisabet II i els ducs de Cambridge ja han donat l'enhorabona a Enric i Meghan per la nena que han tingut

2 min
Els ducs de Sussex es passen a l’audiovisual

BarcelonaEl príncep Enric i Meghan Markle van anunciar ahir l'arribada al món de la seva segona filla, que va néixer divendres a l'Hospital Santa Barbara Cottage, a Califòrnia. Els ducs de Sussex van emetre un comunicat a la tarda en què van explicar el motiu del nom de la seva filla, a qui han posat Lilibet Diana, així com els detalls del seu naixement. "La Lili porta el nom de la seva besàvia, Sa Majestat la Reina, el sobrenom familiar de la qual és Lilibet. El seu segon nom, Diana, ha sigut triat per honorar la seva estimada i difunta àvia, la princesa de Gal·les", asseguraven.

Davant d'aquesta bona nova, els familiars directes d'Enric ja han emès les seves primeres felicitacions cap a la parella. Uns dels primers a fer-ho han sigut els ducs de Cambridge, que han emès una sintètica felicitació pel naixement a través del seu Instagram. "Estem encantats amb la gran notícia de l’arribada de la petita Lili. Enhorabona, Enric, Meghan i Archie", han escrit al costat d'una foto que els ducs de Sussex van compartir temps enrere al seu propi Instagram. Des de Buckingham també es van afanyat a felicitar la parella. Ràpidament, diumenge mateix, van emetre un breu comunicat en què subratllaven que havien sigut informats del naixement i que donaven l'enhorabona a la parella. "La reina, el príncep de Gal·les i la duquessa de Cornualla, i el duc i la duquessa de Cambridge, han sigut informats i estan encantats amb la notícia del naixement de la filla del duc i la duquessa de Sussex", escriven. Pràcticament el mateix text és el que han repicat a les seves xarxes.

A part de la brevetat dels missatges, és significatiu de la pràcticament nul·la relació que mantenen el fet que per a les felicitacions no hi ha hagut imatges d'ells junts. Imatges de quan es van casar o fotos agafades de l'Instagram dels protagonistes han sigut els recursos de la família reial britànica per salvar la situació. La seva relació està en hores molt baixes des que van decidir abandonar la família reial britànica per viure una vida als Estats Units apartats de les seves obligacions, cosa que va empitjorar substancialment quan van concedir una entrevista a Oprah Windrey en què van fer públics alguns draps bruts de la institució.

La felicitació de Buckingham

En el text en què ahir els ducs de Sussex van fer públic el naixement de la petita Lili, els ducs també expliquen que la nena va pesar 3,48 quilos i que tant la mare com la nena "estan sanes", ja instal·lades a la seva llar a Santa Barbara. A part del comunicat, també han actualitzat la web de la Fundació Archewell, a través de la qual han volgut enviar un missatge d'agraïment. "El quatre de juny vam ser beneïts amb l'arribada al món de la nostra filla, Lili. Ella és més del que podríem imaginar i estem agraïts per l'amor i les oracions que hem sentit de part de tot el món. Gràcies per la vostra contínua bondat i suport durant aquest moment tan especial per a la nostra família", afirmen. La nena s'ha convertit en el primer besnet de la reina Elisabet II que neix fora del Regne Unit, i és el segon fill dels ducs de Sussex, que ja tenen un fill, Archie, de dos anys.

La felicitació dels ducs de Cambirge
stats