Moda
Gent Famosos 07/07/2022

Així lluïen Nicole Kidman i Kim Kardashian sobre la passarel·la de Balenciaga

L'actriu i la celebritat d'internet han estat fitxades pel director creatiu de la firma per presentar la seva última col·lecció d'alta costura a París

2 min
Nicole Kidman amb Naomi Campbell a la desfilada de Balenciaga

BarcelonaL'actriu Nicole Kidman i la celebritat de les xarxes Kim Kardashian s'han enfilat a la passarel·la de Balenciaga, que aquest dimecres va presentar de la mà del director creatiu de la firma, Demna Gvasalia, la seva segona col·lecció d'alta costura a París. La desfilada va estar plena de persones famoses com la cantant Dua Lipa, les top models Bella Hadid i Naomi Campbell, a més de Kardashian, una de les muses del georgià, i Kidman, que va sorprendre els convidats lluint un vestit llarg drapejat amb cua totalment metal·litzat, amb una aparença pensada estrictament per a una gala nocturna.

Guants, pantalons-botes i vestits asimètrics amb cua van completar aquesta col·lecció, en què es van veure alguns dissenys voluminosos, inspirats en Las Meninas de Diego Velázquez, com va ser el vestit negre que va vestir Campbell. "Aquesta col·lecció és més meva. Comença en el futur i després s'enfonsa en el passat, en els vestits infanta que van ser l'origen de la casa", fundada pel basc Cristóbal Balenciaga el 1917, va explicar Gvasalia.

El pas de Kardashian per la desfilada

El director creatiu de Balenciaga va intentar desvincular-se de l'herència que va posar en relleu en la primera col·lecció d'alta costura (des de la seva refundació, la marca s'ha centrat en les creacions de prêt-à-porter) i indagar més en el seu instint. "He volgut mirar menys i sentir més", va afegir el reconegut dissenyador. Moltes models van lluir a més unes màscares negres que cobrien tota la cara, una reivindicació de l'anonimat freqüent al Balenciaga de Gvasalia, creades en col·laboració amb la divisió Fórmula 1 de Mercedes.

La peça de tancament de la desfilada va ser un cop més un vestit de núvia de proporcions monumentals. La creació incloïa un vel de 2,50 metres de llargada i diferents tipus de tul. Els diferents motius que il·lustraven aquest vel estaven extrets de l'arxiu de la casa, on hi ha un enorme repertori de referències. Segons informa la casa, fer el vel va comportar 7.500 hores de feina només per brodar-lo. En la seva confecció es van fer servir 25 tipus de lluentons que en total van sumar 70.000 vidres i 80.000 fulletes de plata.

stats