Batalla judicial
Gent Famosos 17/10/2022

Angela Dobrowolski nega al jutjat haver cobrat xecs falsificats

Tot i que la Fiscalia li demana tres anys de presó, Josep Maria Mainat s'ha retirat de la causa com a acusació particular

3 min
El productor de televisió, Josep Maria Mainat, i la seva exdona, Angela Dobrowolski, al judici sobre la presumpta falsificació de xecs a nom d'ell per part de Dobrowolski

BarcelonaAngela Dobrowolski, exparella del productor televisiu Josep Maria Mainat, ha negat avui haver cobrat xecs bancaris del compte del membre de la Trinca falsificant la seva firma durant el judici que s'ha celebrat contra ella, en què el ministeri públic li demanava tres anys de presó. Al jutjat penal número 1 de Barcelona, ha quedat vist per a sentència el judici contra Dobrowolski, acusada d'un delicte continuat d'estafa, un altre de falsedat documental i un tercer d'ús de document d'identitat autèntic per qui no hi està legitimat, per presumptament haver cobrat dos xecs bancaris per valor de 4.100 euros del compte del seu exespòs.

La presumpta estafa va tenir lloc l'agost del 2020, mesos després del suposat intent d'assassinat del seu exmarit injectant-li insulina pel qual Dobrowolski també està processada. Segons manté la Fiscalia, l'acusada va aconseguir un talonari de xecs bancaris de la seva exparella, que va trobar al domicili que compartien a Barcelona, i en va emplenar un per valor de 1.200 euros falsificant la firma de Mainat i posant la seva germana com a beneficiària. La processada, segons la fiscal, va anar a cobrar el xec a una sucursal bancària situada a l'avinguda República Argentina de Barcelona, exhibint el DNI de la seva germana i falsejant presumptament la seva firma al revers del taló.

No va ser l'únic xec cobrat fraudulentament per l'acusada segons la Fiscalia, que l'acusa també d'haver procedit de la mateixa manera per obtenir 2.900 euros més. Durant la vista, l'acusada s'ha declarat innocent i, si bé ha admès haver omplert els xecs, ha negat que falsifiqués la firma de la seva exparella i que retirés aquests imports del banc. Dobrowolski ha suggerit que podria haver estat una altra persona en assegurar que hi havia més gent a la casa on hi havia el talonari.

Mainat, que s'ha retirat del judici com a acusació particular però ha declarat en qualitat de testimoni, ha assegurat que la firma que apareix als xecs fraudulents "no té res a veure" amb la seva. Els dos pèrits dels Mossos d'Esquadra han corroborat que l'acusada és l'autora de l'escrit dels dos xecs, com ella mateixa ha admès, però no han pogut confirmar que ho sigui de la firma que hi apareix. Han explicat que hi ha indicis de falsedat a la firma, com ara parades inusuals en l'escriptura o una mobilitat molt més lenta, però no han pogut concloure que Dobrowolski fos la persona que els va signar.

Tres anys de presó

L'empleat del banc que va abonar l'import dels dos xecs ha explicat que va pagar els diners a una dona amb accent estranger que va dir que era familiar de Mainat, tot i que no ha pogut reconèixer l'acusada perquè aquella persona portava mascareta i ulleres quan va entrar al banc. La fiscal ha elevat a definitives les seves conclusions, mantenint la pena de tres anys de presó, en veure "plenament acreditats" els fets.

La defensa de Dobrowolski ha demanat l'absolució, perquè considera que hi ha "diversos dubtes raonables" per rebutjar l'acusació del ministeri públic i que les proves aportades durant el judici no tenen "rigor". En paral·lel a aquesta causa per la qual ha estat jutjada avui, Dobrowolski ha estat processada pel jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona per un delicte d'homicidi o assassinat en grau de temptativa i té una altra causa oberta per haver enviat suposadament missatges al mòbil de l'antic membre de La Trinca malgrat la prohibició de comunicar-s'hi.

El productor televisiu Josep Maria Mainat
stats