Violència sexual

L'actriu Cayetana Guillén Cuervo revela que va patir una agressió sexual "molt forta" amb 6 anys

L'actual presidenta de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya ho ha explicat al documental 'Mapa a Pandataria', de CaixaForum+

2 min
L'actriu a la 'première' de 'Mapa a Pandataria', nou documental de CaixaForum+

BarcelonaL'actriu i presentadora Cayetana Guillén Cuervo ha revelat que va ser violada quan tenia 6 anys en un camp prop de casa seva. L'actual presidenta de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya ha trencat el silenci al documental Mapa a Pandataria, que es pot veure a la plataforma CaixaForum+ i que segueix una companyia de dansa contemporània que prepara una obra disruptiva per al teatre romà de Mèrida.

"Vaig patir una agressió molt forta quan tenia 6 anys. Va ser en un camp, els meus pares no m'hi deixaven sortir. Un dissabte que ells eren a casa va tenir lloc la violació", ha explicat Guillén Cuervo, filla dels actors Gemma Cuervo i Fernando Guillén. L'actriu ha detallat que és un secret amb el qual ha conviscut pràcticament tota la vida i que ha decidit explicar-lo després d'escoltar les històries dels seus companys a Pandataria. "No havia tornat a parlar mai més d'això. Ho recordo claríssimament; d'aquella edat, és el que millor recordo. Tinc el pla, no el contraplà d'ell, del grup i del que va passar".

"No pensava explicar-ho al documental, però quan vaig escoltar el que hi deien els meus companys vaig pensar: «Ho has d'explicar»", ha confessat Guillén Cuervo, que assegura que tant ella com la resta de membres de la companyia s'han obert "en canal". Entre els motius pels quals no ho havia explicat fins ara, l'actriu ha especificat que era una experiència que no volia que determinés la seva existència: "No vull que sigui present en la meva vida, no vull que em marqui. No vull!"

La protagonista de pel·lícules com El abuelo i Amor idiota diu que amb el seu testimoni només volia "ser justa amb els meus companys. Ells estan explicant tota la seva merda; tota la merda que han hagut de superar per ser qui són. De cada deu dones, nou han patit agressions sexuals: forma part del nostre mapa emocional".

Després d'aquestes declaracions, l'actriu ha rebut el suport del seu germà gran, Fernando Guillén Cuervo. L'actor ha assegurat que la confessió de la seva germana és un "missatge molt útil i necessari, un acte molt valent". Guillén Cuervo no ha volgut donar més detalls de l'agressió que va patir la seva germana i ha demanat que "es respecti el context en què Cayetana i el seu equip han volgut explicar-la".

stats