Defunció

Mor OJ Simpson, exestrella de futbol americà i protagonista del conegut com a "judici del segle"

L'esportista retirat va ser jutjat per l'assassinat de la seva dona, Nicole Brown Simpson

3 min
OJ SImpson

BarcelonaOJ Simpson, exestrella de futbol americà i actor ocasional, ha mort a l'edat de 76 anys. A banda de la seva carrera esportiva, Simpson serà recordat per haver protagonitzat el conegut com a "judici del segle": l'any 1995 va ser acusat d'haver assassinat la seva exdona, Nicole Brown Simpson, i el seu amic Ronald Goldman. L'exesportista va ser considerat no culpable del crim. La història del cèlebre judici es va dur a la petita pantalla amb American crime story: The people vs. OJ Simpson, guanyadora de l'Emmy a millor minisèrie el 2016.

La família de Simpson ha anunciat aquest dijous a través de les xarxes socials de l'exfutbolista ha mort a causa d'un càncer. "Aquest 10 d'abril, el nostre pare, Orenthal James Simpson, ha sucumbit a la seva lluita contra el càncer. Ha mort envoltat dels seus fills i els seus nets. Durant aquest temps de transició, la seva família demanem que es respecti el seu desig de privacitat i benevolència", deia el missatge que els familiars han compartit a X.

Al llarg de la seva vida, Simpson va tenir més d'un problema legal. Tot i que el 1994 va esquivar la presó després de ser considerat no culpable de l'apunyalament de Nicole Brown Simpson i Ronald Goldman a Los Angeles, va passar 8 anys a la presó de Nevada com a culpable d'haver atracat i segrestat dos venedors d'antiguitats i objectes esportius de col·lecció a l'habitació d'un hotel a Las Vegas. L'any 2021 les autoritats de Nevada van deixar sense efecte la pena de llibertat condicional que arrossegava des de la seva excarceració el 2017.

Un dels esportistes més famosos dels Estats Units

OJ Simpson va ser un dels atletes més famosos i populars dels Estats Units durant els anys 60 i 70. Anomenat popularment The Juice, va néixer a San Francisco, on va viure en habitatges socials i on va formar part d'una banda de carrer que el va portar a passar un temps en un reformatori juvenil. Tot i els seus problemes a l'adolescència, va acabar estudiant a la Universitat Sud de Califòrnia i va ser allà on la seva carrera esportiva va començar a despuntar. Va ser també a la universitat on es va iniciar en el món de l'actuació, un àmbit al qual continuaria vinculat durant i després dels seus anys com a jugador de la lliga de futbol americà dels EUA (National Football League, NFL).

Després d'una carrera de rècord a la NFL amb els Buffalo Bills i els San Francisco 49ers, va ser inclòs al Saló de la Fama del futbol professional. La fama de Simpson va excedir l'àmbit esportiu i va exercir de presentador televisiu, va fer nombroses campanyes publicitàries i va protagonitzar pel·lícules de Hollywood com la saga Agafa-ho com puguis.

Precisament la seva gran popularitat va ser un dels elements que van fer que el judici pels assassinats de Brown i Goldman fos considerat el judici del segle i s'acabés convertint en un gran circ mediàtic. Els fiscals van argumentar que Simpson havia matat la seva exdona per gelosia i van presentar extenses proves de sang, cabell i fibra que vinculaven l'esportista amb els assassinats. La defensa, per la seva banda, va argumentar que l'acusat havia estat incriminat per policies blancs racistes. Finalment, un jurat majoritàriament negre format per 10 dones i 2 homes va considerar que Simpson no era culpable.

Nicole Brown va ser la segona dona de Simpson i junts van tenir dos fills. Es van conèixer quan ella tenia 17 anys i ell encara estava casat amb la seva primera dona, Marguerite, amb qui va tenir tres fills (un d'ells va morir amb dos anys ofegat a la piscina familiar).

stats