Moda
Gent Famosos 18/01/2023

Penélope Cruz, amfitriona de la gala del Met

La catifa vermella més admirada de l'any homenatjarà Karl Lagerfeld

2 min
Penélope Cruz

BarcelonaL'actriu Penélope Cruz serà la primera espanyola que exercirà d'amfitriona de la gala del Met, el Museu Metropolità d'Art de Nova York, una de les cites anuals imprescindibles del món de la moda. L'editora de la revista Vogue, Anna Wintour, organitzadora de la festa, ha triat la protagonista de Vicki Cristina Barcelona per presidir l'esdeveniment, un honor que compartirà amb la cantant Dua Lipa, el tenista Roger Federer i l'actriu Michaela Coel, creadora i actriu principal de la sèrie Podría destruirte.

La gala se celebrarà l'1 de maig i la seva temàtica serà relativament senzilla: Wintour vol que sigui un homenatge al dissenyador Karl Lagerfeld, mort el 2019. En paral·lel, el museu acollirà l'exposició Karl Lagerfeld: A line of beauty, que reunirà 150 looks dissenyats per Lagerfeld al llarg de la seva extensa carrera i per a les diverses firmes per a les quals va treballar –Balmain, Patou, Chloé, Fendi i Chanel, a més de la seva marca homònima–. El conservador de la mostra, Andrew Bolton, i la seva assessora principal, Amanda Harlech, col·laboradora de Lagerfeld durant anys, han hagut de triar els dissenys més destacats d'entre gairebé 10.000 peces. Bolton ha explicat que l'homenatge serà molt diferent d'altres d'organitzats pel museu perquè creu que el dissenyador "hauria odiat" que fos igual. "Tot i que una de les seves facetes era que era un historicista i solia reprendre temes en els seus treballs, sempre mirava cap al futur, odiava mirar al passat", assegura. Lagerfeld era un convidat fix de la gala del Met, però en els darrers anys de la seva vida va preferir mantenir un perfil baix i no pujava les icòniques escales del museu novaiorquès.

Anna Wintour era íntima amiga del dissenyador i, de fet, gairebé sempre ha vestit propostes seves per a la gala, considerat l'esdeveniment més sonat del món de l'espectacle. Penélope Cruz també tenia una estreta relació amb el kàiser de la moda, ja que l'espanyola és des de fa gairebé cinc anys ambaixadora de Chanel, firma que Lagerfeld va comandar fins al moment de la seva mort. Cruz, que sempre vesteix la firma francesa en els actes públics, va fer una aparició sorpresa a la desfilada de la col·lecció de tardor-hivern 2019-2020, l'última que va dissenyar íntegrament Lagerfeld abans de la seva mort sobtada.

Penélope Cruz només ha assistit dues vegades a la gala del Met. El primer cop va ser el 2011, quan va anar acompanyada d'Oscar de la Renta, que signava el vestit negre amb silueta de sirena que duia. L'actriu de Madres paralelas va tornar a la festa el 2019, quan ja era imatge de Chanel. Feia tres mesos que Lagerfeld havia mort i la madrilenya el va homenatjar lluint un dels seus dissenys.

stats