'Royals'
Gent Famosos 17/05/2023

Persecució de paparazzis: Enric i Meghan gairebé repeteixen la història de Diana, ara a Nova York

Un portaveu del príncep denuncia un assetjament de més de dues hores per part de fotògrafs pels carres de Manhattan

3 min
Enric i Meghan

LondresEl príncep Enric, la seva dona Meghan i la mare d'ella s'han vist involucrats en una "persecució de cotxes gairebé catastròfica" amb els paparazzis que els assetjaven, ha afirmat aquest dimecres un portaveu de la família. L'incident, que òbviament recorda el de la mare d'Enric, Diana de Gal·les, morta el 1997 al pont de l'Alma de París en un accident de trànsit mentre fugia dels fotògrafs, s'ha produït després que la parella hagués assistit la nit d'aquest passat dimarts a una cerimònia de lliurament de premis de la Fundació Ms. per a les Dones, celebrada a Nova York i en què Meghan va ser homenatjada.

Les imatges que han aparegut a les xarxes socials mostren Harry, Meghan i la mare de Meghan, Doria Ragland, en un taxi. "Ahir a la nit, el duc i la duquessa de Sussex i la senyora Ragland van veure's involucrats en una persecució amb cotxes gairebé catastròfica causada per un grup de paparazzi altament agressius –ha dit el portaveu en un comunicat–. Aquesta persecució implacable, que va durar més de dues hores, va provocar múltiples col·lisions que van implicar altres conductors, vianants i dos agents del departament de policia de Nova York".

Les circumstàncies viscudes aquesta nit per la parella d'ex-royals confirmarien la por d'Enric a la premsa sensacionalista britànica i global, que va assetjar la seva mare i que, segons el portaveu familiar, podia haver provocat un altre accident de tràgiques conseqüències. En aquest sentit, el periodista Omid Scobie, coautor d'un llibre sobre la parella, ha afirmat que en l'incident s'hi han vist implicats sis vehicles. En el passat, Enric s'havia referit als paparazzis que constantment assetjaven sa mare com "una canilla de gossos".

A més, ha afegit que els paparazzis es van enfrontar a policies sense uniforme "múltiples vegades". Tot i així, "van continuar la seva caça, intentant seguir els Sussex i Doria [Ragland] fins a la residència privada on s'allotjaven". Segons el denunciant de la persecució, "les infraccions de trànsit [dels paparazzis] inclouen conduir per la vorera, saltar-se semàfors en vermell, fer marxa enrere per un carrer de sentit únic, conduir mentre feien fotografies i bloquejar il·legalment un vehicle en moviment".

El departament de policia de Nova York ha fet una declaració pública una mica menys colorista que la de l'amic personal de la parella. Admet, però, que un nombrós grup de fotògrafs "va fer que el transport [d'Enric i Meghan] fos difícil". Fins i tot, segons la premsa britànica van arribar a l'extrem d'haver-se de refugiar en una comissaria mentre intentaven deslliurar-se de la presència dels fotògrafs. Van sortir-ne en un taxi, vehicle amb què esperaven enganyar els paparazzis, però no van tenir èxit, ja que va seguir la persecució. Per la seva banda, l'alcalde de Nova York, Eric Adams, ha titllat de "temerari i irresponsable" que algú persegueixi en vehicles dins d'una ciutat densament poblada altres persones. "Dos dels nostres agents podrien haver resultat ferits", ha reblat. A conseqüència dels fets, els ducs de Sussex van acabar tremolant pels nervis, tot i que no van patir cap dany físic.

Arribada amb escridassada

Si el relat d'Omid Scobie és fidel als esdeveniments, la sortida de l'acte va ser més o menys caòtica. L'arribada no va ser-ho tant, però tampoc gaire distesa. Perquè només entrar al Ziegfeld Ballroom de Manhattan, on se celebrava l'entrega dels premis Women of Vision, patrocinats per l'esmentada Fundació Ms., Meghan Markle va haver de sentir com algú cridava: "Meghan, com et sents formant part de dues famílies trencades!?", en relació amb la pròpia i amb la del seu sogre, el rei d'Anglaterra.

La parella ja forma part del negoci de l'espectacle dels famosos, i Markle va arribar a la gala lluint un vestit de Johanna Ortiz valorat en més de 1.650 euros, unes sabates de taló de Tom Ford de 1.100 euros i una bossa de Carolina Herrera de 1.000. La duquessa va pujar a l'escenari al so de Girl on fire, d'Alicia Keys. I en el moment d'adreçar-se als assistents va dir: "Podeu ser els visionaris de la vostra pròpia vida", alhora que va recordar que a través d'"actes de servei diaris", les dones de la Fundació Ms. podrien inspirar la "propera onada de dones" que s'unissin al moviment per "fer realitat la nostra visió d'un món equitatiu", que poden ajudar a crear amb "amabilitat, defensa, gràcia i justícia".

El món de l'espectacle de què forma part l'exactriu, però, més aviat fa dubtar de les seves paraules, poc més que redactades per un gabinet de relacions públiques disposat a facturar 5.000 dòlars a l'hora.

stats