Sortides professionals

Així és la nova vida de Sanna Marin: de primera ministra a actriu

L'exmandatària de Finlàndia ha fitxat per l'agència Range Media Partners, que representa actors com Bradley Cooper, Tom Hardy i Keira Knightley

2 min
Sanna Marin, primera ministra de Finlàndia.

BarcelonaSanna Marin sembla que va agafar gust a les càmeres després de quatre anys a la primera línia de la política finesa. La que el 2019 presumia de ser la primera ministra més jove de Finlàndia –va assumir el càrrec amb 34 anys– ha fitxat per l'agència Range Media Partners, que gestionarà les propostes laborals de televisió, cinema i representació de marques que li arribin. No és una agència qualsevol: el seu catàleg de talents inclou actors tan coneguts com Bradley Cooper, Tom Hardy i Keira Knightley.

Si bé els finlandesos són estereotipadament modestos i reservats, la que va ser la màxima representant del país no va acabar mai d'encaixar en aquest rol. L'agost del 2022 va protagonitzar diferents vídeos en què apareixia en una festa d'aniversari ballant desacomplexadament amb els seus amics. Les imatges van generar una polarització d'opinions: els que defensaven que la política podia passar-s'ho bé en la seva vida privada i els que creien que el rol de mandatària havia de ser exemplar i que havia de reservar la seva vida personal per a la intimitat.

Sanna Marin en una festa amb els seus amics.

L'acarnissament contra Marin per part de l'oposició va provocar que moltes dones empatitzessin amb ella i es creés el hashtag #SolidaritywithSanna, amb què es penjaven vídeos ballant de la mateixa manera que ho feia la primera ministra. Però la solidaritat no va arribar a les urnes i, en les següents eleccions, l'agost del 2022, el seu partit va quedar com a tercera força. La davallada del partit socialdemòcrata, darrere del grup de centredreta Coalició Nacional i del partit antiimmigració finès, va provocar la seva dimissió. Així i tot, fa uns mesos també es va sumar a l'Institut Tony Blair com a consultora estratègica per assessorar líders polítics.

stats