TikTok

El vídeo viral de Laura Escanes sobre els seus noms catalans preferits (i els comentaris catalanòfobs derivats)

La 'influencer' barcelonina ha publicat un vídeo a TikTok que ha tingut més de 40.000 'likes'

2 min
Laura Escanes comentant noms catalans a TikTok

BarcelonaNo tots els filtres de TikTok són per allisar la pell, posar-se els ulls blaus i la cara més prima, també n'hi ha que són simples jocs atzarosos que no tenen cap altra intenció que entretenir l'usuari. Llevat que ho faci Laura Escanes, que gairebé de forma automàtica es convertirà en tema de debat mediàtic. Aquest ha estat el cas del vídeo que aquest dimarts ha penjat la influencer a la xarxa social i que ha desembocat en crítiques, paraules de suport i moltes visites.

Laura Escanes ha fet una mostra més de la seva catalanor a les xarxes socials, aquesta vegada a la plataforma TikTok. La barcelonina, amb un milió de seguidors a aquesta plataforma, va aplicar-se un filtre en què apareixen diferents noms posats a Catalunya amb la finalitat de fer un rànquing amb els noms que més li agradaven. Escanes, que des que va presentar el programa d'èxit La travessa a la plataforma 3Cat és habitual sentir-la parlar català, va tenir clar què dir quan va aparèixer el primer nom del joc: Kàtia. "A mi no em fa venir vibes que sigui un nom supercatalà, llavors crec que el poso al número 5", i d'aquesta manera va justificar l'última posició quant a preferència d'aquest nom.

El següent nom a aparèixer va ser Roser. L'expressió de la cara va canviar per complet. Es va posar la mà a la boca com a senyal d'esglai i va exclamar: "M'encanta Roser! És que és tan maco, és tan bonic!" Tot seguit el va posar en la segona posició. Però si semblava que no hi havia res que pogués agradar més, en el filtre aleatori de noms catalans va sortir el nom de Jan. "Sense cap dubte aquest ha d'estar a la primera posició", va dir. En la quarta posició va col·locar el nom d'Estel. "M'agrada Estel, però em recorda... No em pregunteu per què, jo crec que hi ha algun esplai que es deia Estel, o alguna llar d'infants". A la tercera i última posició, que quedava per classificar, hi va haver de posar el nom de Fe, un nom del qual només va dir: "Uau".

El vídeo, de poc més d'un minut, ha generat un gran rebombori a les xarxes. Amb només 24 hores ja acumula més de 40.000 likes i gairebé 500 comentaris. Entre les respostes d'alguns usuaris n'hi ha que donen suport al fet que Escanes faci contingut en català amb total normalitat: "Laura, tens una veu maquíssima, però és que quan parles en català ho és encara més" o "Laura, fes més vídeos en català!" Però a l'altra banda també hi ha uns quants comentaris que es posen amb la llengua catalana: "Fe és castellà", "M'encanta com parleu el català, és un bonic dialecte", "No entenc per què parles català...."

stats