Gent 04/12/2020

'Forbes' situa la reina Letícia com la persona més influent d'Espanya el 2020

Aquest any la revista només ha triat dones per al seu rànquing

Ara
2 min
Felip, Letícia i l’espectre ensangonat de fra Juníper  Gent

BarcelonaLa revista Forbes ha publicat la seva llista dels espanyols més influents de l'any i ha col·locat la reina Letícia com la persona espanyola més influent aquest 2020. El rànquing, en què la publicació selecciona tradicionalment les personalitats amb més pes en diferents sectors, aquest any només ha inclòs dones, la major part de les quals del món de la política i de l'empresa. En aquest 2020, marcat per la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia, no hi apareix ni Fernando Simón ni cap altre epidemiòleg, que tanta estona han ocupat a les pantalles.

En total formen la llista vuit polítiques, una reina consort, sis alts càrrecs d'empreses privades, cinc periodistes, tres figures del món de la cultura –dues galeristes i una cantant–, una científica i una activista. Després de Letícia trobem al podi Ana Patricia Botín, presidenta de Banco Santander. L'hereva de la nissaga Botín es considera "una de les dones més poderoses i reconegudes del planeta". En tercer lloc, Forbes situa Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, a la qual s'entén que cedeixen el bronze per ser "una de les persones més esmentades en els discursos polítics".

Per aquest ordre, segueixen a Ayuso Eva Fernández Gómez, directora global de comunicació de Telefónica; la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo; la ministra de Treball, Yolanda Díaz; Elena Ochoa, editora, galerista, mecenes i comissària d'art contemporani; Rosa María Mateo, que és administradora única de RTVE i porta 57 anys lligada a aquest mitjà públic; la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas; Ana Rosa Quintana, a qui inclouen pel seu discurs crític amb el govern espanyol; la cantant catalana Rosalía, a qui Forbes també ha inclòs en la seva llista dels 30 menors de 30 més influents del món; la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado; l'advocada Cruz Sánchez de Lara, que és consellera d'El Español, el mitjà del seu marit, Pedro J. Ramírez; Hortenseia Herrero, vicepresidenta de Mercadona, i en quinzena posició María Blasco, única científica de la llista i directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques.

Les deu últimes dones de la llista són, per aquest ordre, la secretària d'estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carmen Artigas; Irene Cano, directora de Facebook Espanya i Portugal; l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena; Macarena Rey, productora executiva de Masterchef; la periodista Rosa Montero; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; Helga de Alvear, col·leccionista d'art i la persona que ha donat un milió d'euros per investigar el covid-19; la periodista de la Ser Àngels Barceló; la presentadora de Telecinco Sandra Barneda, i, per acabar, Marta Ortega, filla d'Amancio Ortega i hereva del grup Inditex.

stats