Tribunals
Gent 26/08/2022

Ghislaine Maxwell, denunciada pels seus advocats

L'acusen de no haver pagat els honoraris de la seva defensa

2 min
Una imatge de Ghislaine Maxwell l’any 2000.

BarcelonaA Ghislaine Maxwell, la milionària britànica condemnada a vint anys de presó per tràfic sexual, l'han denunciat els seus advocats per no haver-los pagat els honoraris. Segons el Guardian, l'examant i còmplice de Jeffrey Epstein deu als seus defensors 878.000 dòlars.

En la demanda presentada aquesta setmana, el bufet Haddon, Morgan & Foreman detalla que, després de ser detinguda l'any 2020, Maxwell va encarregar al seu germà Kevin el pagament dels honoraris de la defensa, però que aquest només en va abonar una part. Els advocats van amenaçar en diverses ocasions amb deixar de representar Maxwell si la situació no es corregia, però el germà de la milionària els va assegurar que tenia els diners i que pagaria. També els va dir que no preocupessin la seva germana amb aquella qüestió perquè ella "no tenia la capacitat d'incidir en el finançament", diu la demanda.

Segons els advocats, al llarg dels anys, Kevin Maxwell ha fet alguns pagaments esporàdics, l'últim al gener, quan va abonar 141.000 dòlars. Amb tot, els advocats assenyalen que no ha estat mai al dia dels pagaments i que els diners que els ha fet arribar són només una petita part del cost de la defensa de Ghislaine. En la demanda també es menciona l'exmarit de la milionària, Scott Borgerson, a qui Haddon, Morgan & Foreman també consideren responsable de l'endarreriment dels pagaments. Borgerson, que va deixar la seva dona per telèfon quan ja era a la presó, li controlava els diners i hauria interferit en el pagament dels advocats.

El bufet Haddon, Morgan & Foreman ha representat Ghislaine Maxwell des del 2015, després que Virginia Giuffre denunciés Jeffrey Epstein per abusos. Al juny la justícia va condemnar Maxwell a 20 anys de presó després que set mesos abans un tribunal la declarés culpable de cinc càrrecs penals relacionats amb el tràfic sexual de noies menors reclutades per a Epstein. Els advocats de Maxwell van presentar un recurs el mes passat, però no està clar si la continuaran representant en cas que la família no pagui els honoraris que deu.

stats