Cabaret Pop
Gent Hollywood 15/07/2023

Melanie Griffith s'esborra (per fi!) Antonio Banderas del braç: els tatuatges d'amor més icònics de les 'celebrities'

Gairebé deu anys després de separar-se, l'actriu ha aconseguit desfer-se de l'Antonio que duia gravat. No ha estat l'única 'celebrity' que s'ha deixat emportar per la passió per la parella i per la tinta

4 min
Melanie Griffithi Antonio Banderas en una imatge d'arxiu

BarcelonaPer a algú que té la meva edat, recordar Melanie Griffith és recordar una dona prima i blanca amb un tatuatge gruixut i negre al braç dret on es podia llegir "Antonio" dins un cor ple de floritures. Era la versió més bàsica d'un tatuatge d'amor i, potser per això, va ser la que més fortuna va fer al paper couché durant anys i panys. Per a ells, el tatuatge va tenir una vigència de 18 anys, que són els que van estar junts. Per a la resta de nosaltres continua sent igual d'icònic. O continuava, perquè ja ha desaparegut...

Amb aquella tipografia pròpia d'un bar on posen rock medieval i on mai s'hi ha deixat de fumar o d'un mesón de carretera anomenat Mari Carmen, Griffith va proclamar a tot el món la passió que sentia per l'home que havia conegut al rodatge de Two much. A molts ens semblava mancat de tot sentit estètic, però alhora bonic, perquè demostrava una versió molt genuïna de demostrar amor. Ella, en canvi, no va pensar tant. Simplement se'l va fer i es va passar una dècada i mitja vestint amb tirants estiu i hivern per lluir aquella proclama fogosa pel seu amante latino.

Malauradament, la flama es va apagar i el 2015 van agafar cadascú el seu camí. Antonio va marxar amb la butxaca plena cap a Europa i ella es va quedar sola i tatuada mentre l'actor refeia la vida amb la neerlandesa Nicole Kimpel, amb qui ha format també una relació molt estable. Era dur veure com els paparazzis perseguien Griffith per Los Angeles i la captaven amb el cor XL encara dibuixat. Quan va veure que això es convertia en un tema de conversa mediàtica, va decidir maquillar-se'l (amb un maquillatge que semblava masilla aguaplast) quan anava amb els braços a l'aire o posar-se una màniga per sobre.

Els fills sí que són per sempre

Per sort, les tornes han canviat per a Griffith i, després d'anys d'insistència, ha aconseguit esborrar-se el tatuatge a la clínica de dermatologia i medicina estètica Epione de Beverly Hills. Si t'hi fixes de prop, pots observar que al seu braç encara queda una lleugera ombra d'aquell atac de passió que va tenir. Però, a simple vista, podem donar aquell tatuatge per erradicat. Per evitar veure's aquesta tènue ombra, la filla de Tippi Hedren ha decidit tatuar-s'hi a sobre el nom dels seus quatre fills: Alexander, Stella, Dakota i Jesse. Quatre noms que segur que mai es penedirà de portar gravats a la pell. Banderas segur que tampoc se sentirà ferit, perquè el lloc que abans ocupava ara l'ocupa una filla seva. Tots contents.

Griffith, de 65 anys, ha emprès sense amagar-se un camí que molts altres famosos han transitat en silenci o que simplement no han agafat perquè els seus tatuatges d'amor mai van ser tan passionals com el de la protagonista de Crazy in Alabama. La data del seu casori en versió mini al dit anular com porten Messi i Antonella o un 4 –dia que van néixer i que es van casar– en números romans com porten Beyoncé i Jay Z a joc són estratègies perquè una eventual ruptura no sigui tan traumàtica. Però, sincerament, d'icònic no en té res. Les celebrities que ens agraden són les que aposten fort!

Els Beckham i la tinta

De l'estil de Griffith van ser els Beckham, que ja porten 26 anys plegats. Tot i que ara aquestes dues eternes figures de l'star system global són dos dignes representants del glamur –sobretot ella; ell és més casual perquè no té cap necessitat d'esforçar-se per agradar...–, quan es van fer famosos eren bastant xonis. Com a tals, ell es va tatuar amb una tipografia la mar de gòtica el nom d'ella al puny i ella va fer el mateix amb el d'ell a la part posterior del canell esquerre. Els anys han passat i ell ha envellit de tal manera que, sent la versió arrugada del seu jo jove, li continua quedant bé aquell tattoo així com la setantena llarga de dibuixos que porta pel cos. Ella, que ha volgut capgirar la fama de xoni que tenia al principi per assemblar-se més al que ella creu que ha de ser una dissenyadora de moda, s'ha esborrat la majoria dels que s'havia fet. Fins i tot el dedicat al seu home.

Com els Beckham pares ha sortit el seu fill gran, el bo d'en Brooklyn, que està perdudament enamorat de Nicola Peltz, amb qui es va casar fa just un any. El primogènit es va tatuar la mirada de la seva xicota al clatell. Al cap de poc, hi va afegir una frase que deia l'àvia d'ella (no la d'ell...) per demostrar encara més amor a la seva dona nord-americana. "Centrat en el present, sincer amb els altres i confiant en nosaltres mateixos. Això no pot fallar", diu la pseudofilosòfica escriptura. Ella s'ha fet un tatuatge molt més discret en honor al seu xicot. Ai, mare...

Els ulls de Nicola Peltz tatuats al clatell de Brooklyn Beckham

Això de tatuar-se la mirada de la xurri o del xurri no és nou. De fet, ja ho ha fet mitja humanitat. Com ho sé? Doncs perquè s'ho ha fet una Kardashian. Bé, de fet, s'ho ha fet el marit d'una Kardashian. Es tracta del bateria de Blink-182, Travis Baker, que ha hagut de dibuixar-se els ulls de Kourtney Kardashian a dalt de tot de la cuixa perquè va tan ple de tinta que ja no li cabia enlloc més. Quan ho va ensenyar, alguns fans seus creien que s'havia tatuat els ulls de Michael Jackson perquè n'era fan. LOL.

La sempre atrevida Miley Cyrus també porta un tatuatge dedicat al seu xicot més cèlebre: Liam Hemsworth. Amb ell va sortir deu anys, dels quals només un de casats. No obstant això, ella sempre ha passejat orgullosa amb la llauna de Vegemite (un extracte de llevat molt consumit a Austràlia, el país de Hemsworth) que es va fer en honor al seu xicot. Ell duia el mateix dibuix al turmell en acte d'amor recíproc. El més fort és que Cyrus també es va tatuar a joc amb la seva ara excunyada, Elsa Pataky, una onada. Quina cara li devia quedar quan Pataky va dir, en el moment de divorciar-se la cantant i el Liam, que ja estava bé perquè ell mereixia "alguna cosa millor"...

Miley Cyrus i el seu tatuatge de Vegemite, a joc amb el de Liam Hemsworth
stats