Gent 22/03/2022

Isabel Pantoja torna als jutjats: ara li demanen tres anys de presó

L'artista, de 65 anys, afirma que aquest suposat delicte el va cometre quan era a la presó i "no tenia el cap per a res"

3 min
Isabel Pantoja s'ha posat a plorar mentre la premsa gràfica li feia fotos abans de declarar al judici contra ella per insolvència punible

BarcelonaLa tonadillera Isabel Pantoja ha negat avui davant el jutge haver comès el delicte d'insolvència punible de la qual és acusada i ha assegurat que, quan va saber que hi havia un deute relacionat amb la seva casa de Marbella amb la constructora Codabe, ella era a la presó i "no tenia el cap per a res". Pantoja s'enfronta a una sol·licitud fiscal de presó de tres anys per un delicte d'insolvència punible i les acusacions sostenen que la companyia de la qual ella era administradora única i una altra empresa, anomenada Cobade, van actuar en detriment de drets d'acreditació d'una tercera societat.

En la seva declaració ha explicat que va donar al seu germà Agustín Pantoja un poder i va destacar que tot el que ell ha fet per ella està bé: "Moriria per mi, és l'única persona que tinc al meu costat", ha dit l'artista, que quan ha començat el judici ha començat a plorar, de tal manera que el jutge li ha demanat que es calmés i li ha donat uns minuts abans de començar la seva audiència oral. El jutge li ha demanat diverses vegades que no era necessari entrar en qüestions personals, quan ha informat que en les visites que tenia a la presó no va parlar de qüestions econòmiques: "Només ens abraçàvem i ens preguntàvem si estàvem bé".

El judici ha estat vist per a sentència i el fiscal en les seves conclusions ha mantingut l'acusació contra l'artista al considerar-la "cooperant necessària" d'insolvència punible. El fiscal ha assenyalat que no podia ser que cap dels dos acusats no sabés res si "tots dos eren administradors únics de les seves empreses". "Pantoja diu que no sap res, malgrat haver fet al seu germà un poder" per a aquesta qüestió, ha remarcat el fiscal, que ha segellat dient: "És curiós".

L'origen del problema

Els fets es remunten al moment en què l'artista era administradora única de la societat Panriver 56 SL i suposadament va contreure un deute relacionat amb casa seva a Marbella amb la constructora Codabe. Aquesta empresa tenia un altre deute amb la promotora Hormofer SL per un import més alt i els jutjats van estimar que el deute que tenia Pantoja havia de pagar-se a l'altra societat.

Vist que Codabe tenia embargat el seu crèdit i que Panriver estava interessada en la venda d'uns immobles (per a això resultava necessari cancel·lar l'embargament que hi havia), "els acusats es van concertar per beneficiar-se mútuament en perjudici dels drets de crèdits de Hormofer, dels quals tenien ple coneixement". Així, mitjançant una escriptura pública del 25 de març del 2015, la societat de Pantoja i Codabe va elevar a públic un acord consistent en el pagament per part de Panriver 56 de 62.759,10 euros mitjançant un xec lliurat en aquell acte, al mateix temps que la constructora renunciava a qualsevol reclamació davant l'empresa de la tonadillera. A continuació, Codabe i Panriver van sol·licitar conjuntament del jutjat de primera instància número 1 de Madrid l'arxivament del procediment d'execució i cancel·lació de l'embargament, cosa que impedia que Hormofer cobrés la quantitat per la qual s'havia despatxat l'execució de 114.108 euros.

Pantoja, de 65 anys, tornarà a seure al banc dels acusats i haurà de rememorar la greu experiència que va patir el 2013 al sortir dels jutjats després que es conegués la sentència pel cas Malaia. Llavors va patir sacsejades, esbroncades i crits de "lladre", "xoriça" i "delinqüent". Pantoja va abandonar el març del 2016 la presó de dones d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla), on havia ingressat el 21 de novembre del 2014 per complir una pena de dos anys per blanqueig de capitals.

Isabel Pantoja arribant als jutjats de Màlaga, on se la jutja per insolvència punible. A l'esquerra de la imatge, Agustín Pantoja, germà de la cantant.
stats