Emergència climàtica
Gent 23/08/2022

Kim Kardashian i Sylvester Stallone, acusats de saltar-se les normes antisequera de Califòrnia

Han sobrepassat un 150% el límit de consum d'aigua fixat per les autoritats per combatre l'emergència climàtica

N.J.
2 min
Kim Kardashian en una imatge recent a París

BarcelonaSón grans celebritats que mouen milions de seguidors, però també estan acusats de saltar-se les normes antisequera de Califòrnia. Les models Kim i Kourtney Kardashian, els actors Sylvester Stallone i Kevin Hart i l'exjugador de la NBA Dwyane Wade són a la llista de persones que s'han excedit de forma més escandalosa en el seu consum d'aigua. I ho han fet durant el tercer any de sequera al sud de Califòrnia, en un moment en què el govern d'aquest estat nord-americà ha aplicat restriccions fins ara mai vistes per combatre l'escassetat d'aigua.

Segons un article publicat per Los Angeles Times que cita un registre del districte municipal d'aigües Las Virgenes, Kardashian, Stallone, Wade i Hart es troben entre els més de 2.000 usuaris que han incomplert les normes. El registre assenyala que han sobrepassat un 150% el màxim consum d'aigua mensual marcat per les restriccions, i que ho han fet almenys quatre vegades des que es va declarar l'estat d'emergència per la sequera a finals de l'any passat.

Un 533% més de l'aigua permesa

La propietat de Sylvester Stallone situada al barri de Hidden Hills –una mansió de 18 milions de dòlars i més de 9.000 metres quadrats– va utilitzar al juny un 533% més de l'aigua permesa aquell mes. En un comunicat, l'advocat de Stallone argumenta que les dades estan "tergiversades" i que la propietat "té més de 500 arbres, incloent-hi arbres fruiters i pins" i que "l'absència d'aigua implica que haurien mort i que els arbres podrien caure a la propietat de Stallone o a les dels seus veïns". L'advocat també assenyala que "han deixat morir zones d'herba i han notificat al districte l'existència dels arbres" perquè els diguin com han de procedir.

Les propietats a nom de Kim Kardashian van gastar 1,05 milions de litres d'aigua al mes, mentre que la seva germana Kourtney va superar els 379.000 litres. Els infractors rebran multes per haver incomplert la normativa i, si reincideixen, hauran d'instal·lar a les seves propietats un aparell que controli el consum d'aigua i que el restringeixi si excedeixen els límits establerts. Segons Los Angeles Times, les autoritats ja han instal·lat aquests dispositius de restricció d'aigua a unes 20 propietats.

Els barris de Calabasas i Hidden Hills de Los Angeles, a l'oest dels Estats Units, concentren una gran quantitat de jardins i piscines gegants que pertanyen a les mansions dels famosos que hi viuen. Tot i això, els residents estan substituint cada vegada més la gespa per plantes natives d'aquesta regió desèrtica i el portaveu del districte municipal, Mike McNutt, diu a la capçalera nord-americana que espera que els propietaris de les grans mansions donin exemple.

stats