L'editora de 'Teen Vogue' dimiteix per uns tuits racistes que va fer d'adolescent

En dues piulades es burlava dels asiàtics

2 min
Alexi McCammond

La recentment nomenada editora en cap de la revista Teen Vogue, Alexi McCammond, ha renunciat al càrrec després que sortissin a la llum unes publicacions a Twitter d'ara fa una dècada, quan tenia 17 anys, en què parlava despectivament dels asiàtics. McCammond, que ara té 27 anys, s'havia d'incorporar al seu nou càrrec dimecres que ve, però va prendre la decisió de dimitir després que diversos treballadors de la revista, dues anunciants i alguns lectors mostressin el seu rebuig pel nomenament després de conèixer els tuits. "Em vaig fer periodista per ajudar a elevar les veus de les nostres comunitats més vulnerables, en tant que dona jove de color, que és part de la raó per la qual em feia tanta il·lusió liderar l'equip de Teen Vogue en el seu següent capítol", deia dijous McCammond a Instagram.

"Els tuits del meu passat han enfosquit la feina que he fet per donar visibilitat a la gent i als assumptes que m'importen [...], i Condé Nast i jo hem decidit prendre camins diferents", afegia. Per la seva banda, en una carta enviada als seus treballadors, Teen Vogue, l'edició per a adolescents de la "bíblia de la moda", confirmava que McCammond no s'incorporaria al càrrec per no "fer ombra a la important tasca en què està tenint èxit Teen Vogue".

La dimissió d'Alexi McCammond

"Ara googlejant per veure com no despertar-me amb ulls inflats asiàtics", deia en una de les piulades, i en l'altra es queixava de com un dels seus professors havia corregit un dels seus treballs de l'escola i li deia "asiàtic estúpid". Els missatges van sortir a la llum el cap de setmana passat i dilluns mateix la periodista es disculpava amb els seus companys i assegurava que n'estava penedida, però uns dies després ha acabat anunciant la seva renúncia. "No hauria hagut de tuitejar això i em responsabilitzo totalment per haver-ho fet. Miro la feina que he fet i com he crescut des d'aleshores, i puc dir que he redoblat el meu compromís de créixer en els propers anys com a persona i com a professional", conclou.

stats