Gent 22/04/2022

Loewe reobre la seva botiga a Barcelona (amb sostres de Domènech i Montaner restaurats)

La firma ha farcit el seu renovat establiment del passeig de Gràcia amb una potent mescla eclèctica d'obres d'art que s'intercalen amb els seus prestigiosos dissenys

2 min
La renovada botiga de Loewe a BArcelona

BarcelonaCasa Loewe reobre la seva botiga a Barcelona després de restaurar completament l'espai, situat a la modernista Casa Lleó i Morera del passeig de Gràcia, dissenyada per Lluís Domènech i Montaner, en el qual ha recuperat els seus sostres originals, que compten amb detalls en pa d'or. En col·laboració amb el seu director creatiu, Jonathan Anderson, Loewe ha creat un espai que mescla a parts iguals una botiga i una galeria d'art, ja que, a banda dels productes de la firma, compta amb obres artístiques de diverses èpoques i molts autors i també amb instal·lacions creades en exclusiva per a aquesta botiga.

Sostres originals de Domènech i Montaner a la Casa Lleó i Morera, espai que actualment ocupa la firma de moda Loewe.

Les obres que s'exhibeixen a Casa Loewe Barcelona són una antologia d'artesania, disseny i art en la qual cada peça ha sigut seleccionada atenent a criteris d'excel·lència, innovació i qualitat artesanal, expliquen els responsables de la firma. Entre les obres que mostra Casa Loewe Barcelona al seu restaurat espai hi figuren instal·lacions d'artistes com el japonès Tanabe Chikuunsai IV i la seva escultura a gran escala construïda a partir de bambú. També destaca a la planta -1 una estructura de macramé que penja del sostre a càrrec de la catalana Aurèlia Muñoz.

Creació d'Aurèlia Muñoz a la botiga de Loewe de Barcelona.

La botiga també inclou la peça Dangling Hairy Hug, de Haegue Yang, que comparteix espai a l'entrada principal al costat d'una vidriera feta per l'artista Richard Wright, a més de vuit ceràmiques de Pablo Picasso col·locades en diversos espais i un paravent decoratiu de quatre panells de Marc Camille Chaimowicz.

El mobiliari contemporani està repartit per tota la instal·lació i inclou catifes de John Allen, cadires Utrecht de Gerrit Thomas Rietveld, taules d'Alex Vervoordt i petites galledes ceràmiques de Tomonari Hashimoto. De fet, l'expansió de l'art per tota la botiga fa que fins i tot als emprovadors hi hagi peces exposades. Els mobles antics també s'integren a l'espai i entre ells hi ha una taula baixa rústica i un tamboret d'ales, tots dos del segle XVI, que comparteixen protagonisme amb una butaca de roure William Birch del 1905.

Estructura de bambú que decora el primer pis de la botiga de Loewe de Barcelona.

Els artesans de Ceràmica Cumella, una fàbrica catalana creada el 1880, han construït per a la botiga una paret de taulells en diferents tons de blanc i també altres rajoles que cobreixen columnes que hi ha per la botiga i que ara són de diferents tons de blau, inspirades en el mar Mediterrani. Les baranes de les escales, a més, fan referència als dissenys Arts & Crafts de William Morris.

stats