Distanciament
Gent  /  Milionaris 11/10/2022

Elon Musk creu que la seva filla Vivian no li parla per "pur comunisme"

La noia, de 18 anys, va anunciar aquest estiu que no volia tenir cap relació amb el seu pare, l'home més ric del món

2 min
El fundador de Tesla, Elon Musk, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaAl juny transcendia que la filla gran d'Elon Musk, Vivian Jenna Wilson, no volia saber res més del seu pare. Tenia aleshores ja 18 anys i va presentar els documents judicials necessaris per canviar legalment el seu gènere i el seu nom perquè coincidís amb la seva nova identitat de gènere, ja que al néixer se l'havia considerat un home i responia al nom de Xavier Musk. Amb aquesta reformulació legal de la seva identitat, la Vivian va decidir també canviar-se el cognom i posar-se el de la seva mare. “Ja no visc amb el meu pare biològic ni desitjo tenir-hi cap mena de relació”, es va saber que havia dit la jove. La seva petició va ser aprovada per un jutge del Tribunal Suprem del comtat de Los Angeles.

Tot i que la notícia va tenir un gran ressò a escala internacional, ni ella ni el seu pare n'han dit res més en cap ocasió. Finalment, ha estat Musk, l'home més ric del planeta segons Forbes, qui ha trencat el silenci respecte a aquesta delicada qüestió. El CEO de Tesla ha esperat quatre mesos i finalment s'ha pronunciat sobre el tema en una entrevista al Financial Times, on ha expressat quin considera que és el motiu que ha acabat amb la seva relació amb la Vivian: "els neomarxistes" de les institucions educatives on s'ha format la nena. “És comunisme en estat pur i un sentiment general que si ets ric, ets dolent”.

A pesar d'admetre aquesta realitat, l'empresari opina que la seva tensa relació amb la Vivian “pot canviar” en el futur. “Tinc molt bona relació amb tots els meus altres fills, no es pot guanyar sempre”, afirma Musk respecte als seus altres vuit plançons. Tot i que aquesta és la versió relatada per ell i que Vivian no n'ha donat mai cap, en el moment que va transcendir la disputa entre el progenitor i ella es va apuntar que el motiu real del distanciament hauria pogut ser la poca simpatia de Musk per les reivindicacions de les persones transgènere. “Dono suport absolut a les persones trans, però tots aquests pronoms són un malson estètic”, va tuitar el 2020, cosa que alguns van apuntar que no hauria fet gens de gràcia a la seva filla, que llavors ja tenia 16 anys.

Vivan Jenna Wilson va néixer fruit del matrimoni de Musk i l'autora canadenca Justine Wilson, que va durar del 2000 al 2008. El seu primer fill en comú, Nevada, va néixer el 2002 i va morir de mort sobtada amb només 10 setmanes; posteriorment, el 2004, la parella va tenir els bessons, Xavier i Griffin, i després els trigèmins: Damian, Kai i Saxon, el 2006. Encara que en comparteixen la custòdia, després de la seva separació, els cinc fills viuen amb la mare. Posteriorment, Musk ha tingut quatre fills més: dos amb la cantant Grimes –anomenats AE i Exa Dark Siderael– i una bessonada amb la seva empleada Shivon Zillis. El nom d'aquests nens encara no es coneix.

stats