Salut
Gent Músics 28/02/2023

El glicol, la substància que va obligar Enrique Bunbury a abandonar els escenaris

L'artista, que s'havia refugiat en la composició, traurà un nou disc el 26 de maig

2 min
Enrique Bunbury durant el multitudinari concert d’ahir al Parc del Fòrum.

BarcelonaDe la nit al dia, el que havia estat fent durant tota la seva vida s'havia convertit en un calvari. Tant va ser així que Enrique Bunbury va haver de retirar-se dels escenaris, el lloc on havia passat els últims 30 anys de la seva vida. En aquells moments, fa aproximadament un any, l'artista aragonès no va donar cap motiu concret sobre per què patia aquells dolors de gola tan forts, que li impedien continuar amb la música en directe. Ara, però, ha esbrinat per fi què era el que li provocava tots aquells dolors: una al·lèrgia al glicol.

Segons ha revelat l'artista en una entrevista a Associated Press, el glicol era el culpable que no pogués actuar, ja que aquesta substància química està present en el fum que es fa servir per crear ambient durant els concerts. "És un alleujament saber el que et passa. Durant molt de temps vaig estar vivint amb la ignorància total del que em passava", ha declarat l'artista, de 55 anys, que arran de la intolerància que ha desenvolupat a aquesta substància patia greus efectes com una tos severa que li irritava la gola. "Tenia una tos compulsiva que no em deixava dormir i em destrossava la gola i tenia una sensació als pulmons com de sorra, d'haver respirat pols", explica a l'esmentada entrevista.

Bunbury, que acaba de llançar el single Invulnerables i que el 26 de maig presentarà un nou disc, va anunciar que deixava la música en directe el febrer del 2022 sense concretar el perquè, però sí expressant el tràngol que estava patint per causes que no coneixia i que li han costat un any de proves de tota mena. "Des del moment que surto de casa, un compendi de símptomes i dolors m'acompanyen. La meva gola es tanca i s'irrita. El que normalment era un plaer, s'ha convertit en una font d'immens dolor i patiment", va dir aleshores l'artista, que ara ha explicat que no entenia per què quan estava a l'estudi de gravació això no li passava i, en canvi, sí que patia molt quan tocava en directe. A part de l'esmentat àlbum, el 15 de març Bunbury publicarà el seu segon llibre de poesia, titulat MicroDosis. "Ha estat una època força traumàtica i frustrant per a mi que d'alguna manera he salvat gràcies a la creació", diu el cantant.

stats