Moda
Gent Músics 15/02/2023

Louis Vuitton escull un cantant per dissenyar la seva línia masculina

La firma francesa tenia el lloc vacant des que el 2021 va morir el seu director creatiu, el nord-americà Virgil Abloh

2 min
Virgil Abloh, a la línia masculina de Vuitton

BarcelonaEl cantant Pharrell Williams ha estat nomenat nou director creatiu de la secció d'home de la prestigiosa casa francesa Louis Vuitton. La marca ha confirmat la notícia a través de les xarxes socials i ha indicat que "la seva primera col·lecció per a Louis Vuitton serà revelada al juny, durant la setmana de la moda d'home de París". Williams, que a més de la seva faceta com a músic té interessos en el món de la moda i el disseny, és cofundador de les marques de roba Billionaire Boys Club i Ice Cream Clothing i ja havia fet algunes col·laboracions amb Louis Vuitton en el passat. No obstant això, l'artista és conegut mundialment per superèxits com Happy.

Williams succeirà en la direcció creativa masculina de Vuitton Virgil Abloh, també nord-americà i mort de càncer el 2021 quan tenia 41 anys. El lloc que ell va deixar buit va ser assumit internament per la marca francesa, la tercera marca de luxe del món –incloent-hi marques d'automòbils, rellotges i tota mena d'articles–, segons Brand Finance, que el 2022 li va atribuir un valor de 13.000 milions d'euros. De fet, resulta simbòlic que Pharrell substitueixi Abloh, perquè ell va ser el primer director creatiu negre de la història de la firma.

Louis Vuitton, marca propietat del hòlding LVMH, defineix Williams com "un visionari els universos creatius del qual s'expandeixen per la música, l'art i la moda". A més, afegeixen que s'ha establert durant les últimes dues dècades com una "icona cultural global". "Estic content de donar la benvinguda a Pharrell de tornada a casa, després de les nostres col·laboracions el 2004 i el 2008 per a Louis Vuitton, com el nostre nou director creatiu per a home", va assenyalar en una nota Pietro Beccari, el president i conseller delegat de la firma de LVMH, propietat de la família Arnault. "La seva visió creativa més enllà de la moda portarà sens dubte Louis Vuitton a un capítol nou i molt apassionant", ha afegit Beccari. Williams és conegut sobretot per la seva faceta musical, amb la qual ha guanyat 13 premis Grammy, amb grans èxits com Happy o Blurred lines, però també té una reeixida faceta com a dissenyador i empresari. De fet, actualment posseeix una fortuna valorada en uns 200 milions d'euros.

stats