Música

Nova denúncia contra Kanye West: una assistent el demanda per assetjament sexual i incompliment de contracte

Lauren Pisciotta va treballar per al cantant des del juliol del 2021 fins a l'octubre del 2022

2 min
Anna Wintour defenestra Kanye West

BarcelonaUn mes i mig després de rebre l'última denúncia, Kanye West suma una altra acusació. Aquesta vegada ha estat Lauren Pisciotta, una assistent que va treballar per al cantant des del juliol del 2021 fins a l'octubre del 2022, qui l'ha denunciat per assetjament sexual, ambient de treball hostil, incompliment de contracte i acomiadament injustificat, tal com avançava dilluns el portal TMZ.

Kanye West ha canviat la col·lecció de premis musicals per demandes i polèmiques que continuen allunyant-lo de la popularitat de què gaudia fa pocs anys. A diferència de les últimes dues denúncies, la que va rebre per pegar a un home a l'abril i la interposada pels fills de Donna Summer per haver plagiat la cançó I feel love al febrer, aquesta arriba d'una persona del cercle de West.

En concret, Pisciotta denuncia comportaments misògins, obscens i despòtics viscuts durant l'any i tres mesos que va ser al costat de West, ara rebatejat amb el nom de Ye. Segons la denúncia interposada a la qual TMZ ha tingut accés, la també model va ser acomiadada després de rebre missatges de text i vídeos amb contingut sexual.

En el moment que va conèixer Pisciotta, Ye estava immers en el llançament de la seva col·lecció de roba, mentre que ella treballava com a model amb perfil a Only Fans –una plataforma de subscripció de contingut eròtic o sexual– des d'on ingressava un milió de dòlars l'any (920.000 euros), segons indica el portal nord-americà. El cantant va oferir-li una oferta de feina per ser la seva assistent amb la condició d'estar a la seva disposició les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana a canvi d'un milió d'euros. Pisciotta va acceptar. Però el primer senyal que alguna cosa es començava a tòrcer va arribar un any més tard. West va demanar a la seva assistent que esborrés el perfil d'Only Fans. Per no causar-li un perjudici econòmic, va apujar el contracte a un milió de dòlars més per compensar els ingressos que ja no rebria de la plataforma. Pisciotta també ho va acceptar.

Missatges i vídeos sexuals a la feina

Però després d'aquesta petició i amb el sou doblat, Pisciotta va començar a rebre missatges escrits, imatges i vídeos de contingut sexual que també eren respostos amb imatges semblants de la model, tal com es detalla a la demanda i que mitjans com TMZ i Page Six han publicat de forma extensa i explícita. Segons l'assistent, era comú que West li truqués i li fes saber que s'estava masturbant mentre mantenien la conversa telefònica i, entre el contingut que enviava Ye no només hi havia imatges seves, sinó també fotografies íntimes de treballadors seus "actuals i anteriors" i tant "d'homes com de dones".

Al cap d'un temps, West va decidir nomenar la seva assistent cap de personal i el sou es va tornar a doblar, fins als 4 milions de dòlars anuals (3,7 milions d'euros). Pisciotta ho va acceptar, un cop més. Però, inesperadament, West va decidir acomiadar-la prometent-li una indemnització de 3 milions de dòlars més. Aquests diners mai els va rebre i segons la versió de l'assistent tampoc mai va saber el motiu de l'acomiadament, motiu pel qual ha interposat la denúncia per incompliment de contracte i acomiadament injustificat, a més de l'assetjament sexual i ambient de treball hostil que va rebre durant els quinze mesos de feina.

stats