Madrid

Nous detalls de la detenció del fill del president del Tribunal Constitucional: un serraller i una bossa de cocaïna a la sabata

Cándido Conde-Pumpido Varela ha ingressat per segon cop en un centre psiquiàtric

3 min
Cándido Conde-Pumpido Varela

BarcelonaEl dia 3 de novembre Cándido Conde-Pumpido Varela va ser detingut després de rebre l'acusació d'haver participat en una agressió sexual en grup a una noia. Segons la denunciant, el fill del president del Tribunal Constitucional i dos amics seus l'havien obligat a realitzar pràctiques sexuals sense el seu consentiment. Fa uns dies el programa Y ahora Sonsoles va tenir accés a l'atestat policial on es detalla la rocambolesca detenció de l'home de 42 anys, que ha acabat en llibertat després que la jutgessa desestimés la versió de la dona.

Aquest dimecres s'han filtrat els vídeos de les càmeres de seguretat de l'interior de l'habitatge de l'advocat del dia de la presumpta agressió a aquesta treballadora sexual, a la qual havien demanat els seus serveis. També s'han fet públiques diferents declaracions de la detenció del dia 3, així com l'atestat policial, on entre altres coses es detalla que van trobar una bossa de cocaïna a la sabata de Conde-Pumpido en el moment de la detenció.

L'acusat, que du el mateix nom que el seu pare, és fill de Cándido Conde-Pumpido Tourón, l'actual president del Tribunal Constitucional i un dels magistrats del judici del Procés. Concretament, va ser un dels dos lletrats que van apartar-se de la causa del Procés després de rebre un recurs de diferents acusats del govern de Catalunya, entre ells Carles Puigdemont. Segons el recurs, Conde-Pumpido havia fet unes declaracions incompatibles a la imparcialitat, fet que impossibilitava l'exercici com a magistrat en el judici del Procés del 2017.

Per bé que actualment el fill del president del Tribunal Constitucional està en llibertat després que la jutgessa desestimés la versió de la dona, la detenció que va tenir lloc el divendres dia 3 al seu domicili de Madrid va ser, com a mínim, peculiar. Passades les set de la tarda, la policia va personar-se al pis de Cándido per executar la detenció. Però l'home no contestava ni al timbre de la porta ni a les trucades del telèfon mòbil i fix. Al cap d'una estona va aparèixer també un amic seu –un dels acusats de la denúncia–, que va ser detingut en aquell mateix moment. Ja eren dos quarts de nou quan la mare del denunciat va arribar casualment al portal de casa del seu fill, on des de feia una hora la policia intentava entrar. "Està preocupada per l'estat de salut del seu fill, ja que pren medicació. Tem per la seva vida i que li hagi passat alguna cosa greu o pugui tenir algun intent autolesiu", declara l'informe policial. Segons la mare, feia hores que Cándido no donava senyals de vida.

La mare va intentar accedir al pis amb una còpia de les claus, però el pany estava bloquejat des de l'interior, així que el grup va avisar un serraller. Quan el professional estava desmuntant el pany, Cándido va preguntar aleshores des de l'interior del pis: "Qui hi ha?" A l'obrir la porta l'home va declarar que "estava dormint" i que no es trobava bé. Automàticament la mare va demanar una "valoració mèdica-psiquiàtrica urgent" encara que ell es negués a acceptar-la. Després d'arribar a l'hospital, el fill del president del Tribunal Constitucional va ser detingut i els policies van procedir a l'escorcoll corporal. Un encenedor i una bossa de plàstic amb cocaïna és el que van trobar que Cándido duia entre el mitjó i la sabata.

Després de passar-hi les dues nits del cap de setmana, l'acusat va sortir en llibertat el dia 5 de novembre després que la jutgessa "no visualitzés cap situació similar a la descrita per la denunciant", tal com s'expressa a la resolució. En les imatges de l'interior del pis on, segons l'acusada, va succeir l'agressió s'observa la dona "en diferents dependències de la casa (cuina, dormitori i part exterior)", també un dels dormitoris on denunciat i denunciant passen "diverses hores entrant i sortint, bevent, etc." Per tant, l'home de 42 anys queda en llibertat després de desestimar-se la versió de la dona de 36 anys.

Ara bé, la situació actual de Conde-Pumpido continua causant preocupació als seus familiars. Fonts mèdiques han confirmat que la família va fer una segona petició divendres passat, dia 10, perquè la seva mare seguia molt preocupada per la salut del seu fill amb motiu de la depressió que pateix, cosa que ha fet traslladar de nou Cándido en un centre psiquiàtric.

stats