'Truecrime'

Els pares de Mario Biondo es plantegen denunciar la productora del documental de Netflix

Els advocats de la família del difunt Mario Biondo han informat en una conversa amb el diari ARA que la família encara "està esperant resposta" de Netflix

3 min
Raquel Sánchez i Mario Biondo el dia del seu casament.

Encara queden interrogants sobre l'última nit de Mario Biondo. Aquesta és la frase inicial de la sinopsi del documental Las últimas horas de Mario Biondo, de Netflix, que pretén donar la versió definitiva de la mort l'any 2013 del càmera sicilià i parella de la presentadora de televisió espanyola Raquel Sánchez Silva. Més enllà de la voluntat de la docusèrie de posar llum a la foscor, per a la família de Biondo queden massa interrogants per resoldre. Però avui la batalla de la família palermitana és una altra: el que consideren un engany per part de la productora The Voice Village –que en un primer moment havia d'encarregar-se del documental– per haver cedit la sèrie a una empresa de la qual l'exmànager de Raquel Sánchez Silva és responsable.

Han passat deu anys de la pèrdua de Mario Biondo i de la sentència que afirmava que la causa de mort va ser autoinfligida, amb la possibilitat que es tractés d'un joc eròtic accidentat. Durant tot aquest temps el cas ha seguit corrent en mans de diferents jutges espanyols i italians i també de forenses, que han revisat fins a tres vegades l'anàlisi de l'autòpsia. Així i tot, la família segueix insistint que Biondo va ser assassinat i que Sánchez Silva no ha dit la veritat. De fet, ha estat tot just fa un any que als pares del difunt, Santina D'Alessandro i Pippo Biondo, els ha sorgit l'oportunitat de portar el cas més enllà dels platós espanyols i italians de premsa rosa –el lloc on ha sobreviscut el relat de l'assassinat tots aquests anys–. The Voice Village, una reconeguda productora de pòdcasts de true crime, els va proposar fer un documental sobre la mort del seu difunt fill. A més, també hi havia un preacord de compra entre The Voice Village i Netflix perquè la història del cas no només es quedés en una trama sonora sinó que es convertís així mateix en una producció audiovisual de la plataforma. Aquesta era, de lluny, l'oferta mediàtica més important i internacional segons el que consideren un cas no resolt per "diverses llacunes de la investigació". Així doncs, la família va acceptar aquesta oportunitat de donar la seva versió del que va passar.

De fet, el punt de palanca al qual s'agafa la família Biondo per seguir estirant del fil és la resolució d'un jutge de Palerm de finals del 2022 que dicta que hi ha "diferents llacunes de la investigació duta a terme en territori espanyol". Segons ha pogut saber el diari ARA en conversa amb el bufet d'advocats Vosseler, fa pocs mesos els pares de Mario van portar aquesta resolució a un jutjat de Madrid per tal de "tenir una resposta als fets, sigui quina sigui la sentència". Tal com apunta el bufet d'advocats al diari ARA, va ser "la bona voluntat de la família de tancar bé els 10 anys d'incertesa" el que va fer que Santina D'Alessandro i Pippo Biondo aportessin documents i detalls "molt personals i confidencials fins al moment" a la productora The Voice Village. Però aquesta font d'informació va tancar-se de cop quan els Biondo van adonar-se que la productora del periodista espanyol Ricardo Villa havia venut els drets de la sèrie a Manguera Films, en què un dels responsables és Guillem Gómez, exmànager de Raquel Sánchez Silva. Per aquest motiu la família ha volgut fer explícit el seu descontentament amb un vídeo de Santina D'Alessandro.

La resposta de Santina D'Alessandro al documental de Netflix sobre el cas del seu fill Mario Biondo

"Mètodes poc ètics i recaragolats"

El comunicat oficial del bufet d'advocats considera que per poder accedir a la família i que aquesta cedís documentació i informació sensible, s'han utilitzat "mètodes poc ètics i recaragolats". Per això obren la porta al fet que la família es plantegi emprendre les accions que considerin necessàries "davant la possible parcialitat, si hi fos, de la producció, basada en inexactituds, inconcrecions o manipulacions de la informació facilitada per la família del Mario". La decisió dependrà de les consideracions de la família i els advocats després del visionament dels tres capítols de la docusèrie de Netflix, que, tal com ha afirmat Vosseler al diari ARA, "encara no ha estat vista ni tan sols per la família". El bufet d'advocats també ha volgut expressar directament a aquest diari que l'anunci de la publicació del documental d'aquest dijous ha estat "una sorpresa per a la família", ja que fa mesos que els pares de Biondo van demanar un visionat privat de la sèrie amb la qual van col·laborar i "encara estan esperant resposta".

stats