Gent 06/06/2022

El presumpte fill de Julio Iglesias porta el seu cas a Estrasburg

L'advocat de Javier Sánchez Santos ha presentat un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans

ARA
2 min
Julio Iglesias té un fill secret  de 40 anys

BarcelonaL'advocat Fernando Osuna, que representa el suposat fill valencià del cantant Julio Iglesias, Javier Sánchez Santos, ha presentat aquest dilluns un recurs en defensa de la causa de filiació davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg (França). Segons ha informat el despatx d'Osuna en un comunicat, aquest recurs es presenta amb la intenció de defensar "la veritat genètica" del cas, ja que el suposat fill del cantant compta amb un informe genètic que confirmaria el vincle familiar.

Santos va aconseguir la prova genètica recorrent a un detectiu privat als Estats Units, que va recollir un objecte abandonat per Julio José Iglesias Preysler, fill del cantant i la seva primera dona, Isabel Preysler. L'anàlisi genètica determina que entre tots dos, potencialment germans, hi ha un vincle genètic del 99%.

La causa judicial que es va iniciar el 2019 als tribunals valencians va concloure el passat mes de març el seu recorregut possible per la justícia espanyola després que el Tribunal Constitucional rebutgés el recurs plantejat per aquest suposat fill de Julio Iglesias perquè es reconegués la paternitat del cantant, al considerar que es tracta de "cosa jutjada".

El 2020, la secció desena de l'Audiència Provincial de València va revocar la sentència per la qual el Jutjat de Primera Instància número 13 de València va estimar un any abans la demanda de paternitat presentada per Javier Sánchez Santos, de 44 anys, contra el cantant a l'apreciar "cosa jutjada", sense entrar a analitzar el fons de l'assumpte, atès que el suposat fill i la seva mare ja havien promogut altres accions judicials anteriorment.

Posteriorment, tant el Tribunal Suprem, el 2021, com després el Constitucional han desestimat els recursos de la defensa de Javier Sánchez Santos pel mateix motiu.

stats