Gent 14/05/2021

Subhasten Captain America, la moto de Peter Fonda a 'Easy rider'

Les Harleys que van servir com a base de la moto d'aquest film de culte s'havien comprat a la policia i reformat i pintat amb la bandera dels EUA posteriorment

2 min
Peter Fonda i Dennis Hopper al film 'Easy Rider'

BarcelonaCaptain America, l'emblemàtica moto Harley Davidson conduïda per Peter Fonda en el film contracultural del 1969 Easy rider, serà subhastada el 5 de juny als Estats Units per un valor estimat d'entre 250.000 i 414.000 euros, segons informa aquest dijous en un comunicat la casa de subhastes Dan Kruse Classics. Coneguda com a Captain America per la distintiva bandera nord-americana pintada al dipòsit de gasolina, "la motocicleta més icònica del món", com la qualifica la companyia texana, és part de la història del cinema nord-americà.

Introducció d''Easy Rider'

"Aquesta motocicleta és una llegenda i un dels símbols icònics de la dècada de 1960. Representa l'anhel d'una vida més senzilla, d'aventures i de camins oberts. Adornaria qualsevol col·lecció d'automòbils, ja sigui privada o en un museu", ha declarat Dan Kruse, propietari de la casa de subhastes que porta el seu nom. El 1996 l'antic propietari d'aquesta motocicleta, el col·leccionista de vehicles Gary Graham, va vendre-la en una altra subhasta de Dan Kruse Classic a Gordon Granger. Es va restaurar la motocicleta per autentificar-la i des de llavors ha estat guardada a la ciutat d'Austin (Texas), on afortunadament es va salvar d'un incendi que hi va tenir lloc el 2010, segons assenyala la companyia.

Peter Fonda al film 'Easy Rider'

Els cinèfils de tot el món recorden les escenes d'aquesta mítica road movie que va marcar tota una generació, amb un jove Peter Fonda (1940-2019) amb ulleres de sol i jaqueta de cuir conduint per infinites carreteres la seva Harley Davidson. Fill del reconegut actor Henry Fonda i germà de l'actriu Jane Fonda, Peter Fonda va captivar els amants de cinema amb el seu paper en aquesta cinta –de la qual va ser productor i coguionista juntament amb Dennis Hopper i Terry Southern–, per la qual a més va ser nominat a un Oscar al millor guió original.

Peter Fonda i Dennis Hopper a 'Easy Rider'

Fonda i Hopper hi interpreten dos motoristes que viatgen pel sud-oest dels Estats Units portant els guanys d'un negoci de drogues, però que al mateix temps encarnen el somni hippie. "L'èxit d'Easy rider va ser ajudar a iniciar una nova era cinematogràfica de Hollywood a principis de la dècada de 1970", ressalta la casa de subhastes. El film no només va visibilitzar el moviment i la utopia hippie, el rock'n'roll i la psicodèlia, sinó que va convertir les motocicletes que conduïen Fonda i Hopper en uns personatges més de la pel·lícula. Es van utilitzar quatre motocicletes Harley Davidson que havien pertangut a la policia i que van ser comprades en una subhasta per 500 dòlars i reconstruïdes per a la pel·lícula, explica la companyia.

La família Fonda
stats