Gent 05/08/2019

Valentina Sampaio, la primera model transsexual de Victoria's Secret

La brasilera ha anunciat a través de les xarxes que treballarà amb la firma de llenceria

Ara
2 min
Valentina Sampaio, la primera model transsexual de Victoria's Secret

BarcelonaDesprés d'anunciar el passat mes de maig que –per primera vegada des del 1995– no emetria per la televisió la seva mediàtica desfilada, Victoria's Secret ha anunciat un fitxatge que marca un canvi de rumb en la història de la firma. Es tracta de Valentina Sampaio, la primera model transgènere que treballarà per a la marca, i que implícitament sostindrà l'encàrrec de portar la firma de llenceria a un altre posicionament de mercat en l'era del #MeToo, de la inclusivitat i del 'body positive'.

La model ha donat la notícia a través de les xarxes socials, la qual cosa ha generat un gran enrenou entre els seus seguidors, que s'han mostrat molt contents per l'èxit que suposa per a ella treballar per a una marca amb l'impacte global de Victoria' Secret. Sampaio ha acompanyat l'anunci amb la frase "Mai deixeu de somiar". Tot i que a hores d'ara la marca no ha dit encara per a què l'ha fitxat, diverses publicacions especialitzades asseguren que apareixerà en una campanya de la seva col·lecció PINK, la línia de llenceria pensada per a les seves clientes més joves.

Valentina Sampaio, la primera model transsexual de Victoria's Secret

Sampaio, que ja ha estat portada d'importants revistes de moda i ha desfilat per a firmes internacionals, és d'origen brasiler i treballa arreu del món. Sense anar més lluny, va formar part de les models que van desfilar en l'última Setmana de la Moda de Madrid. Amb 24 anys i 1,77 metres d'alçada, Sampaio ja ha donat moltes alegries al col·lectiu transgènere, perquè va ser la primera del col·lectiu en aparèixer a la portada de 'Vogue' o la primera en fer campanyes per a la firma de cosmètica L'Oréal.

"Sempre he estat una noia i sempre he estat tractada com a tal. És així com em sento i això és el que transmeto a les persones", va explicar fa temps la model a un mitjà del seu país. Potser per aquest clar posicionament, figures tan importants dins de l'activisme trans com la nord-americana Laverne Cox han celebrat el seu fitxatge. "Ja era hora", ha dit Cox.

stats