Gent 11/11/2021

Venen per set milions d'euros dos braçalets de Maria Antonieta

Les joies havien estat durant 200 anys en poder de la família

2 min
Les joies de Maria Antonieta subhastades

BarcelonaUn parell de braçalets de diamants que van pertànyer a la reina Maria Antonieta de França van ser subhastats per 7,05 milions d'euros, ha informat la casa de subhastes Christie's, encarregada de la venda. Les històriques polseres de la reina, conservades per descendents de la família durant 200 anys, s'anticipaven com una de les joies més importants de les vendes de tardor de Christie's. La casa de subhastes havia fet una estimació del valor d'aquestes peces que oscil·lava entre 2 i 4 milions d'euros, però el preu final va superar àmpliament les expectativesi va arribar fins a 7,46 milions.

Aquest parell de braçalets, compostos per 112 diamants i revestits de plata i or groc, van ser trets de la França revolucionària, juntament amb altres joies reials, en un cofre de fusta per ordre de l'esposa de Lluís XVI i transportats fins a Brussel·les, on regnava la seva germana i residia un dels seus col·laboradors de més confiança. Aquest últim va enviar les joies a Viena perquè l'emperador austríac i nebot de Maria Antonieta les mantingués fora de perill. Posteriorment van passar a l'única filla dels reis que va sobreviure a la Revolució, Maria Teresa, i des de llavors havien estat conservades íntegrament dins de la família fins al 2018, quan es van subhastar algunes peces importants d'aquesta col·lecció.

Els braçalets de Maria Antonieta que s'han subhastat per 7 milions d'euros

Una altra important casa de subhastes, Sotheby's, ha subhastat altres joies provinents d'una casa reial europea: una agulla de pit i un parell d'arracades compostes per safirs i diamants que van pertànyer a la duquessa russa Maria Pavlona, tia del tsar Nicolau II. Aquestes joies, que també van ser tretes del país per protegir-les durant la Revolució Russa, el 1917, han marcat un preu final de 762.000 euros.

stats