Noves tecnologies
Girona 31/01/2024

L'olfacte i la IA, suma imbatible als premis d'emprenedoria

El projecte Nasapp, que mesura i combat les pudors en la indústria, guanya el premi aGOe a l'emprenedoria i la creativitat

2 min
José Luis Gomariz i Carlota Albanell van obtenir els principals guardons dels Premis a l'Emprenedoria d'aGOe.

GironaAconseguir que una idea de negoci es converteixi en un projecte empresarial sòlid i amb possibilitats de sobreviure a la competència que el mercat imposa no és gens fàcil per als joves emprenedors. Molts d'ells intenten fer-se un lloc en el món de l'empresa buscant nínxols de mercat en negocis que pretenen posar la tecnologia al servei dels ciutadans. I d'idees originals i innovadores, no els en falten, segons es desprèn dels projectes que presenten a les convocatòries de premis que tenen per objectiu impulsar l'emprenedoria. S'hi presenten buscant el cop de mà que necessiten perquè la seva idea s'acabi fent realitat o rebi el suport econòmic o de gestió que els ajudi a consolidar-la.

L'olfacte i la intel·ligència artificial en una APP

La innovació i l'originalitat eren uns dels requisits que s'exigien per optar al Premi a l'Emprenedoria i la Creativitat convocat per l'entitat aGOe, que s'ha lliurat aquest dilluns. Optaven al guardó dotze projectes i el guanyador, presentat per José Luis Gomariz amb el nom de Nasapp, pretén posar al mercat una eina que combina l'olfacte humà i la intel·ligència artificial per mesurar i combatre les pudors de la indústria. El segon premi ha estat per a un projecte empresarial denominat Pictolex, que havia presentat la jove Carlota Albanell i que, a través de la tecnologia, busca simplificar el llenguatge jurídic i crear documents entenedors per als ciutadans. El primer premi ha rebut una dotació econòmica de 2.000 euros i el segon, de 1.000. Els dos premiats rebran durant un any assessorament de tècnics d'aGOe, una entitat formada per professionals i exdirectius sèniors que de manera voluntària ofereixen la seva experiència per orientar nous emprenedors i empreses.

Una idea comuna: facilitar la vida

La voluntat de crear eines per fer més fàcil la vida dels ciutadans amb idees innovadores també era present en la majoria de projectes que s'havien presentat. Un dels aspirants presentava un projecte d'economia col·laborativa amb e-commerce pensada per facilitar els "viatges sense maletes" i un altre proposava una xarxa social, InfoNow, que busca informar de manera còmoda, segura i fiable i que ha d'estar disponible als dispositius mòbils. Una altra de les propostes presentades consisteix en una plataforma per al sector dels allotjaments de turisme rural que ha de permetre gestionar-ne les reserves, la facturació o els canals de distribució en línia.

stats