Almenys 44 morts en dues explosions al centre de Nigèria

Tot i que ningú ha reivindicat l'autoria de l'atac, totes les sospites apunten el grup terrorista Boko Haram, que en l'última setmana ha protagonitzat una onada d'atemptats en què han mort més de 200 persones

Almenys han mort 44 persones i n'han resultat ferides 47 en dues explosions a la ciutat nigeriana de Jos, al centre del país, segons han confirmat aquest dilluns a l'agència Efe fonts de l'Agència Nacional de Gestió d'Emergències (NEMA). Tot i que al principi el nombre de víctimes s'ha situat en 17 pels informes proporcionats per un hospital de la ciutat, la NEMA ha actualitzat el nombre final després de fer un recompte més exhaustiu dels morts.

La primera explosió va passar aquest diumenge a les 21.15 h (hora local) a prop d'un centre comercial i va causar la mort de cinc persones, segons va detallar la televisió nigeriana TVC. Tan sols quatre minuts després, una altra bomba va ser detonada als voltants d'una mesquita, plena de fidels que deien les oracions de la nit, on almenys van morir 12 persones i en van resultar ferides moltes més. Hores abans d'aquests dos atacs, un atemptat suïcida havia causat 6 morts més en una església del nord-est.

Malgrat que l'activitat terrorista es concentra als estats del nord de Nigèria, Jos, la capital de l'estat de Plateau (centre), també ha estat objecte d'atacs en nombroses ocasions. De moment, no hi hagut cap grup que hagi reivindicat l'autoria d'aquests atacs, però totes les sospites apunten el grup terrorista Boko Haram , que en l'última setmana ha protagonitzat una onada d'atemptats en què han mort més de 200 persones. La pitjor massacre va ocórrer durant dimarts i dimecres de la setmana passada, quan els terroristes van assaltar diversos llogarets del nord i van matar unes 150 persones, la majoria d'elles assassinades durant les oracions del ramadà.

Des que el president de Nigèria, Muhammadu Buhari, va jurar el càrrec a finals de maig, Boko Haram ha intensificat la campanya d'atemptats al país, tot i els avenços de l'operació militar conjunta entre el Txad, el Camerun, Níger i la mateixa Nigèria.