Al-Shabaab executa 28 passatgers d'un autobús a Kènia

La milícia somali amenaça amb nous atemptats al país africà

Almenys 28 persones han estat assassinades en un atac del grup islamista somali Al-Shabaab contra els passatgers d'un autobús al nord-est de Kènia, han informat avui els mitjans locals. Segons testimonis, els terroristes van detenir l'autobús i el van desviar de la carretera principal. Després van seleccionar als passatgers que no eren musulmans per matar-los a trets, van explicar fonts de l'autoritat local al diari Standar.

El vehicle, que es dirigia a Nairobi, va ser assaltat sobre les 05.00 hora local (02.00 GMT) a uns quinze quilòmetres de la localitat d'Aràbia, molt a prop de la frontera amb Somàlia. Autoritat locals del comtat de Mandera, on s'ha perpetrat l'atemptat, han responsabilitzat el govern central per la nul·la presència de forces de seguretat en una zona d'alt risc objectiu de reiterats atacs contra la població civil.

L'atemptat va ser reivindicat posteriorment per la milícia islàmica com a represàlia a les batudes de la policia keniana  a les mesquites de Mombasa en busca d'eventuals reclutadors i terroristes. En un comunicat, Al-Shabaab amenaça de nous atemptats. "Kènia no tindrà seguretat fins que acabi les seves hostilitats contra els musulmans. L'elecció és a les seves mans.

Al-Shabaab, que el 2012 va anunciar la seva adhesió formal a Al-Qaida i lluita per instaurar un Estat islàmic de tall wahhabita a Somàlia, va ser inclosa el març del 2008 a la llista d'organitzacions considerades terroristes pel govern nord-americà.

El setembre de l'any passat, aquesta milícia es va donar a conèixer internacionalment amb l'assassinat de 67 persones en un centre comercial de Nairobi freqüentat per expatriats.

Més continguts de