Carolina del Sud aprova treure la bandera confederada del Capitoli de l'estat

La polèmica proposta ha tirat endavant per 94 vots a favor i 20 en contra i després de més de tretze hores de debat

La Cambra de Representants de Carolina del Sud, als Estats Units, ha aprovat aquest dijous la proposta de llei per retirar la bandera confederada del Capitoli de l'estat. Es tracta de l'últim pas que quedava perquè la governadora pugui –com ja ha anunciat que farà– promulgar la llei, i es retiri així la bandera.

Per 94 vots a favor i 20 en contra, la cambra baixa ha adoptat aquesta matinada, i després de més de tretze hores de debat, el text que ja va aprovar dimarts el Senat i que la governadora, la republicana Nikki Haley, ha avançat que signarà quan li arribi. La proposta de llei havia tirat endavant en el Senat per 36 vots a favor i tres en contra.

La bandera confederada s'ha convertit en motiu de polèmica després del tiroteig mortal a la ciutat de Charleston, Carolina del Sud, en què van morir nou persones en una església afroamericana. Dylann Roof, detingut com a autor de la matança, l'objectiu de la qual –va dir– era provocar una "guerra racial", apareixia en algunes fotografies al costat de la bandera confederada.

El tràgic succés de Charleston va obrir un debat en diversos estats del sud del país sobre l'ús als edificis públics de la bandera confederada, que va ser adoptada com a pròpia en la guerra civil pels estats secessionistes de la Confederació, favorables a l'esclavitud, davant els estats del nord de la Unió. Arran del tiroteig, la governadora de l'estat va instar els legisladors a  aprovar una llei per retirar la bandera confederada del Capitoli estatal.

Més continguts de