Publicitat
Publicitat

França

Un milió i mig de francesos han votat ja a les primàries del Partit Socialista

Els sondejos previs al vot indiquen que els candidats François Hollande i Martine Aubry protagonitzaran el cara a cara en la segona volta del comicis, diumenge vinent

Un milió i mig de francesos han votat ja fins aquesta tarda a les més de 10.000 meses electorals en la primera volta de les eleccions primàries del Partit Socialista.

Els seus votants han d'escollir el candidat a les eleccions presidencials de l'any vinent. Si, tal com indiquen les previsions, cap dels sis candidats supera un 50% dels vots, el diumenge vinent se celebrarà una segona volta. Segons les darreres enquestes sobre intenció de vot, el cara a cara seria entre els candidats François Hollande i Martine Aubry, amb un 43% i un 28%, respectivament.

El president francès, Nicolas Sarkozy, encara no ha concretat si optarà a la reelecció. El Partit Socialista intentarà aconseguir l'Elisi, posició que va ocupar per darrera vegada amb la presidència de François Miterrand, del 1981 al 1995.

El Partit Socialista va assegurar que consideraria un èxit la convocatòria si s'arribava a 1 milió de votants cosa que, amb les dades del migdia, es podria aconseguir.

Més continguts de