Condemnat a sis anys de presó un professor britànic que va intentar unir-se a Estat Islàmic

Responsables de seguretat afirmen que uns 500 ciutadans del Regne Unit, en la seva majoria musulmans immigrants, estarien lluitant a l'Iraq i Síria, tot i que la xifra real podria ser molt superior

Un professor de ciències del nord d'Anglaterra que va donar suport a milicians d'Estat Islàmic abans d'intentar unir-s'hi ell mateix, ha estat condemnat aquest dijous a sis anys de presó. Jamshed Javeed, la família del qual va amagar el seu passaport en un intent per impedir-li viatjar a Síria, estava "determinat a seguir endavant amb els seus plans", ha indicat la policia de Manchester en un comunicat aquest dijous.

L'home, de 30 anys i que professor a un institut de Bolton, va ser condemnat l'any passat per delictes de terrorisme després de declarar-se culpable a un tribunal a Londres d'ajudar altres a cometre actes de terrorisme i preparar-se per viatjar a Síria.

Un familiar havia notat un canvi en l'aparença i actitud de Javeed l'agost de 2013. Quan li van preguntar quatre mesos després, va dir a la seva família que estava decidit a anar a Síria i que havia comprat material per a ell i combatents d'Estat Islàmic per fer servir un cop fos allà, segons la policia.

Responsables de seguretat afirmen que uns 500 britànics, en la seva majoria musulmans immigrants, estarien lluitant a l'Iraq i Síria, tot i que la xifra real podria ser molt superior. "John el Jihadista", l'encaputxat que apareix en els vídeos en què l'Estat Islàmic ha mostrat les decapitacions d'ostatges occidentals,  va ser identificat recentment com Mohammed Emzawi, un britànic de l'Oest de Londres conegut pels serveis de seguretat del Regne Unit.

Més continguts de