Publicitat
Publicitat

Holanda

Condemnen a 27 anys de presó l'excap militar iugoslau Momcilo Perisic per crims de guerra

El judici va començar el 2008. Perisic, que ha sigut absolt d'extermini contra els musulmans de Srebrenica (1995), va exercir el càrrec durant el govern de Milosevic

El Tribunal Penal Internacional per a l'Antiga Iugoslàvia (TPI) ha condemnat avui l'excap de l'estat major de l'exèrcit iugoslau, Momcilo Perisic, a 27 anys de presó per crims de guerra a Bòsnia i Hercegovina i Croàcia, però l'ha absolt d'extermini contra els musulmans de Srebrenica el 1995.

Els crims pels quals va ser condemnat –assassinat i persecució, entre d'altres– van ser comesos durant el setge de Sarajevo entre l'agost de 1993 i el novembre de 1995, el bombardeig de Zagreb el maig de 1995 i de l'enclavament bosni de Srebrenica, el juliol de 1995.

Perisic, el judici del qual va començar l'octubre de 2008, va exercir el càrrec de cap de l'estat major de l'exèrcit de Iugoslàvia (quan estava formada només per Sèrbia i Montenegro) entre agost de 1993 i novembre de 1998, durant el règim de l'expresident serbi i iugoslau Slobodan Milosevic.

Més continguts de