Corbyn no dimitirà si perd les eleccions

El líder del Partit Laborista britànic està a una distància enorme de la favorita, la primera ministra Theresa May, segons les enquestes

El líder del Partit Laborista britànic, el primer de l'oposició, Jeremy Corbyn, ha dit aquest dimarts que no dimitirà de la direcció del partit en cas de perdre les eleccions anticipades del 8 de juny.

Els laboristes se situen molt lluny del Partit Conservador de Theresa May, l'actual primera ministra, que, segons les enquestes, continuarà al seu càrrec després dels comicis.

Corbyn, que aquest dimarts llança oficialment la seva campanya electoral, ha explicat al portal d'informació 'BuzzFeed News' que, passi el que passi el 8 de juny, continuarà.

"Vaig ser escollit líder d'aquest partit, i així ho seguiré sent", ha dit Corbyn.

Els sondejos més recents situen els laboristes 20 punts per sota dels 'tories', una distància enorme que reforçaria May a l'hora de defensar la seva posició del Brexit davant l'oposició. En cas d'acabar a aquesta distància a les eleccions, seria la diferència més gran de la història al Regne Unit.

Jeremy Corbyn, un socialista amb més de 40 anys d'experiència al Parlament britànic és culpat de la caiguda pels sectors més centristes del seu partit, que veuen extremades les seves propostes en matèria econòmica (apujar els impostos a les rendes altes, gravar les grans empreses, etc.).

De fet, la seva oposició dins el seu propi partit és tan forta que el setembre passat, només un any després de ser escollit líder dels laboristes, va haver de sotmetre's a una moció de censura: la va acabar superant gràcies a l'ampli suport que té per part de les bases.

"Preparat"

"Estic preparat per guanyar les eleccions –ha dit Corbyn a 'BuzzFeed'–. Sé en què crec, i sé què he de fer".

Aquest dimarts, en el llançament oficial de la campanya electoral, Corbyn ha promès que, en cas de guanyar, transformarà el Regne Unit, "un país que està a favor dels rics i els poderosos": "El canviarem per un altre on la gent pugui tenir vides més riques", ha dit.

"El Partit Laborista vol un Brexit que asseguri el futur de la indústria britànica, un Brexit que porti a una societat genuïnament més justa i amb una economia adequada", ha dit en el llançament de la campanya.