Corea del Nord amenaça amb un atac nuclear sobre els Estats Units

La premsa de Seül recull l'amenaça de militars del regim de Kim Jong-un

Corea del Nord amenaça de llançar un atac nuclear sobre la Casa Blanca i el Pentàgon , han informat avui mitjans de la veïna Corea del Sud , en una nova pujada de to del règim de Kim Jong-un després de diversos assajos de míssils .

" Dispararem els nostres coets amb armes nuclears sobre la Casa Blanca i el Pentàgon , els orígens del mal" , ha afirmat Hwang Pyong i tot , cap del buró polític de l'exèrcit nord-coreà , en declaracions a mitjans estatals recollides avui pel diari sud-coreà Chosun .

Hwang ha formulat la nova amenaça diumenge , durant una reunió d'autoritats militars al Palau de Kumsusan de la capital , Pyongyang , amb motiu del 61è aniversari de la fi de la guerra de Corea (1950-53 ) .

El representant militar nord-coreà també ha situat com a objectius de les seves armes nuclears " les bases militars al Pacífic i totes les grans ciutats dels Estats Units" . A més, ha promès que l'ofensiva es produirà si els EUA amenacen " la sobirania i la supervivència [ de Corea del Nord ] amb els seus portaavions de propulsió nuclear i els seus mitjans per a un atac atòmic " .

Els EUA han desplaçat recentment a Corea del Sud el portaavions de propulsió nuclear de 97.000 tones USS George Washington , amb 80 caces i bombarders a bord , que va participar del 16 al 21 de juliol en maniobres militars conjuntes de les forces sud-coreanes i nord-americans .

Corea del Nord va protestar enèrgicament contra l'arribada del portaavions , que va qualificar com una " greu i imperdonable provocació ", mentre va prosseguir amb una sèrie de llançaments al mar de míssils i artilleria , l'últim , dissabte passat.