Corea del Nord prohibeix dir-se com el líder, Kim Jong-un

Les persones que es deien com el Líder Suprem han hagut de canviar "voluntàriament" el seu nom

Els ciutadans de Corea del Nord, el país més hermètic del món, tenen prohibit des de fa tres anys dir-se igual que el dirigent Kim Jong-un, per preservar el caràcter únic del Líder Suprem, segons ha informat aquest dimecres l'agència de notícies sud-coreana Yonap.

El règim totalitari nord-coreà, caracteritzat pel culte extrem a la personalitat dels seus líders de la dinastia Kim, ha exigit a tots els que es diguin Kim Jong-un, un nom bastant comú, que es canviïn el nom "voluntàriament", segons un decret oficial emès fa tres anys.

El document, anomenat, "una tasca a completar", data de 2011, mesos abans de la mort de Kim Jong-il, el pare de l'actual líder, quan ja estava determinat Kim Jong-un seria el seu successor. El Govern també ha prohibit a tots els nous pares a inscriure en el registre oficial als seus bebès amb el nom Jong-un, inclòs si el seu cognom no és Kim, segons l'agència nord-coreana.

Els nord-coreans també tenen tenen vetats, des de fa dècades, els noms de Kim Jong-il i Kim Il-Sung (l'avi de Kim Jong-un i fundador del país). El cognom Kim és el més freqüent tant a Corea del Nord com a Corea del Sud, i el tenen més d'un 20% dels ciutadans d'aquests països.

Es calcula que nombrosos nord-coreans han hagut de canviar el seu nom des que el decret va entrar en vigor fa tres anys. Jong-un és un nom relativament comú tant per a homes com per a dones, i va ser especialment popular entre els nascuts a mitjans de la dècada dels 80.