Corea del Nord qualifica l'assalt a l'ambaixada de Madrid d'atac terrorista

El règim de Pyongyang demana a les autoritats espanyoles una "investigació profunda" sobre el cas

El règim de Corea del Nord ha qualificat l'assalt contra la seva ambaixada a Madrid el 22 de febrer com un "greu atac terrorista" i ha reclamat a les autoritats espanyoles "una investigació profunda sobre l'incident" per trobar els responsables i portar-los davant la justícia. 

Pyongyang, doncs, s'ha pronunciat per primer cop aquest diumenge sobre aquest episodi en un comunicat d'un portaveu del ministeri d'Exteriors nord-coreà difós per l'agència estatal KCNA. 

L'assalt a l'ambaixada nord-coreana a Madrid el va dirigir un mexicà que va contactar després amb l'FBI

"El passat 22 de febrer es va produir un greu acte terrorista quan un grup armat va assaltar l'ambaixada a Espanya de la DPRK [sigles en anglès de la República Popular Democràtica de Corea, nom oficial de Corea del Nord], va lligar, colpejar i torturar el seu personal i va extorsionar el seu aparell de comunicació", apunta el comunicat. 

"La intrusió en una missió diplomàtica, la seva ocupació i l'acte d'extorsió constitueixen una greu vulneració de la sobirania d'un estat i una flagrant violació de la llei internacional. Actes com aquests no han de ser tolerats mai", continua el text, que insisteix a les autoritats espanyoles que "iniciïn una investigació de l'incident amb profunditat i de forma responsable amb l'objectiu de portar els terroristes i els responsables davant de la justícia, tal com dicta la llei internacional". Corea del Nord vigilarà de ben a prop aquest procediment.

Un grup crític amb Pyongyang reivindica l'assalt a l'ambaixada nord-coreana de Madrid

El grup activista Cheollima Civil Defense (CCD), crític amb el règim de Pyongyang, va reivindicar el passat dimecres l'assalt a l'ambaixada. L'organització, que assegura que el règim de Kim Jong-un és una empresa criminal gegant, reivindicar l'autoria de l'atac després que dimarts l'Audiència Nacional aixequés el secret de sumari del cas i expliqués que un grup de 10 persones, dirigides per Adrián Hong Chang –un ciutadà mexicà resident als Estats Units–, va entrar a l'ambaixada amb l'objectiu d'aconseguir material audiovisual que després hauria facilitat a l'FBI.