Detingut l'exministre de l'Interior francès pel presumpte finançament libi de la campanya de Sarkozy el 2007

Segons avança el setmanari 'L'Express', la policia sospita que Claude Guéant va rebre al seu compte personal 500.000 euros procedents del règim de Muammar al-Gadaffi

L'exministre de l'Interior francès, Claude Guéant, ha estat detingut aquest divendres en el marc de la investigació judicial oberta l'abril de 2012 sobre la possible finançament per part de Líbia -quan Muammar al-Gadaffi era al govern- de la campanya presidencial de Nicolas Sarkozy el 2007, segons informa en exclusiva el setmanari 'L'Express'. La policia francesa va detectar una transferència de 500.000 euros al compte personal de Guéant, una quantitat que la justícia sospita que podria també procedir del règim de Gaddafi i que haurien servit a l'exministre per pagar un apartament a París a la seva parella.

Guéant ha fonamentat sempre la seva defensa assegurant que aquest mig milió d'euros procediria de la venda de dos quadres del pintor holandès Andries van Eertvelt, que es va fer el 2008. El problema és que, segons diferents cases de subhastes, en cap cas es paguen més de 100.000 euros pels quadres del pintor. A més, Guéant no hauria declarat la venda a Hisenda. La policia també va trobar factures de nombrosos pagaments en metàl·lic. Guéant assegura que eren diners que rebia en efectiu com a treballador del ministeri de l'Interior. Una altra excusa dubtosa: els pagaments en metàl·lic a alts funcionaris van ser interromputs el 2002 per decisió de l'ex primer ministre Lionel Jospin.