Dos policies tunisians ferits en un presumpte atac terrorista

Els agressors han atacat els agents amb ganivets prop del Parlament, a la capital del país

Almenys dos policies tunisians han resultat ferits aquest dimecres, un d'ells de gravetat, després de ser atacats amb un ganivet per un presumpte jihadista prop del Parlament, a la capital del país, segons han informat a l'agència Efe fonts dels cossos de seguretat.

Segons les mateixes fonts, l'atacant és un home de 26 anys identificat com a Ziad Gharbi, àlies 'Zied Abou Zied', la germana del qual treballava com a assessora en l'administració del mateix Parlament tunisià, a l'est de la ciutat.

Uns testimonis han explicat, per la seva part, que un altre policia va aconseguir detenir l'home, que estava sota la vigilància dels serveis d'intel·ligència per la seva suposada relació amb individus d'ideologia salafista radical.

Un dels ferits ha estat traslladat a un hospital pròxim amb una incisió a l'altura del coll, segons ha explicat el ministeri de l'Interior en un comunicat.

Tan bon punt ha tingut lloc la detenció, unitats d'intel·ligència i de lluita antiterrorista s'han desplaçat al domicili de l'agressor, al barri d'Ettadhamen –conegut com el cor del radicalisme a la capital–, on segons mitjans locals han sigut rebuts a cops de pedra.

Així i tot han pogut entrar al domicili i confiscar l'ordinador de l'atacant, en el qual pel que sembla han trobat un arxiu amb dades com la direcció, el salari i l'horari d'entrada i sortida dels diputats a la cambra i d'altres funcionaris i treballadors del Parlament.

Tunísia va patir l'any 2015 tres sagnants atemptats jihadistes que van segar la vida de 72 persones: 60 turistes estrangers i 12 guàrdies presidencials.