Els Estats Units mantindran les sancions a Corea del Nord

El cap de la diplomàcia nord-americana així ho assegura, malgrat la cimera celebrada a Singapur

El secretari d'estat dels Estats Units, Mike Pompeo, ha assegurat aquest dijous durant una visita a la Xina que Pequín, Seül i Tòquio estan d'acord a mantenir les sancions a Corea del Nord fins que el règim de Pyongyang no faci passos endavant cap a una desnuclearització completa. El cap de la diplomàcia nord-americana s'ha reunit amb el president xinès, Xi Jinping, i li ha agraït "el seu ajut per fer tornar Corea del Nord a la taula de negociacions", amb referència a la històrica trobada que Donald Trump i Kim Jong-un van tenir dimarts a Singapur. 

Abans d'aterrar a Pequín, Pompeo es va reunir a Seül amb el seus homòlegs de Corea del Sud i el Japó, Kang Kyung-wha i Taro Kono, respectivament. I en una roda de premsa va defensar l'acord signat per Trump i Kim dimarts, malgrat la gran ambigüitat del pacte. El text deia que els dos països es comprometen a "obrir una nova etapa en les seves relacions" i iniciar un procés de pau "durador i estable". Per la seva banda, els Estats Units van oferir garanties de supervivència al règim nord-coreà.

Pompeo ha destacat que ell mateix liderarà les converses amb Corea del Nord per concretar els detalls de l'acord i que reprendrà les negociacions al més aviat possible. Amb tot, ha sigut categòric: "És important que les sancions es mantinguin fins a una completa desnuclearització", ha insistit.

"Des de la Xina estem fermament compromesos a promoure la desnuclearització a la península de Corea, però alhora creiem que s'han de resoldre les raonables preocupacions sobre la seguretat", ha coincidit també a dir el ministre xinès d'Exteriors, Wang Yi.

Més continguts de