Publicitat
Publicitat

Els rebels libis a punt per entrar al poble on suposadament es refugia Gaddafi

Els representants del poble negocien un acord amb les forces antigaddafistes per evitar l'enfrontament armat

Les forces rebels líbies es plantegen entrar avui a Bani Walid, el poble progaddafista, al desert de Líbia, on es sospita que s'amaga el coronel Muammar al-Gaddafi. Els antigaddafistes negocien un acord amb els delegats de la vila per evitar l'enfrontament, segons ha anunciat la televisió Al-Jazira. El canal de notícies panarabista, citant les forces contràries al règim, ha anunciat que s'esperava que els guerrers entressin al poble un cop es formalitzés l'acord, cap al migdia.

Ben Walid, a 150 quilòmetres al sud de Trípoli, havia refusat rendir-se a les forces del Consell de Transició Nacional libi, el nou òrgan de poder reconegut internacionalment com a dirigent legítim del país. Això feia témer que hi hagués una nova ronda d'enfrontaments entre els rebels i els progaddafistes.

Fins ara, les converses amb els líders tribals de Bani Walid havien estat infructuoses. Finalment, però, s'ha aconseguit arribar a un acord aquest matí, segons Al-Jazira. L'acord s'hauria assolit després que alguns dels homes progaddafistes hagin abandonat el poble, assetjat des de fa dies.

Etiquetes

Més continguts de