Internacional 18/10/2012

Xoc entre la policia i els manifestants a Grècia

Més de 30.000 persones es manifesten al centre d'Atenes durant la vaga general convocada per protestar contra les noves mesures d'austeritat del govern

Reuters
1 min
Enfrontaments a la plaça Sintagma d'Atenes.

AtenesPolicies i manifestants grecs s'han enfrontat a la plaça Sintagma d'Atenes aquest migdia durant la multitudinària manifestació per protestar contra les noves mesures d'austeritat del govern, que preveu una nova retallada de salaris i pensions. En el xoc, un manifestant de 67 anys ha mort a causa d'un atac de cor.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Més de 30.000 persones s'han concentrat davant la seu del Parlament grec coincidint amb aquesta aturada de 24 hores convocada pels principals sindicats del país. Alguns dels manifestants portaven banderes portugueses i espanyoles, i cridaven consignes contra la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional. La tensió ha anat pujant de to fins que s'han llançat bombes incendiàries i llambordes contra la barricada policial.

La vaga general grega coincideix amb una nova cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea a Brussel·les per parlar de la crisi de l'euro, i amb les negociacions que el govern d'Atenes té obertes amb la 'troica' internacional (formada per la UE, l'FMI i el BCE) per desbloquejar un nou paquet d'ajudes per a l'economia grega.

stats