Publicitat
Publicitat

Israel accelera la construcció d'habitatges a Jerusalem Est

El govern de Netanyahu acorda accelerar la construcció de 2.000 habitatges als assentaments de Jerusalem Est com a resposta a l'entrada de Palestina a la Unesco

El Govern israelià ha decidit aquest dimarts accelerar la construcció de dos mil nous habitatges a Jerusalem Est i en els assentaments jueus de Maale Adumim i Gush Etzion, situats al territori ocupat de Cisjordània.

La decisió s'ha adoptat en una reunió dels vuit ministres més rellevants de l'Executiu, convocada pel primer ministre, Benjamin Natanyahu, per analitzar la recent decisió de la UNESCO d'acceptar a l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) com a membre de ple dret.

Tant Israel com el seu major aliat, els Estats Units, van rebutjar la iniciativa de la referida agència de l'ONU.

"Es tracta d'uns dos mil habitatges en zones que en qualsevol acord futur de pau quedaran en mans d'Israel", ha argumentat l'Oficina del Primer Ministre israelià a través d'un comunicat en què també ha advertit que en una propera reunió Israel afegirà "noves mesures" a aquesta decisió.

Mitjans locals apuntaven que, a banda de la possible construcció de nous habitatges en els assentaments jueus, el Govern de Netanyahu podria considerar la possibilitat de retenir les taxes i aranzels que recapta Israel per traspassar a l'ANP, en virtut dels Acords d'Oslo.

Una altra de les mesures que podria estudiar Israel -d'acord amb els mitjans- és la de retirar als dirigents palestins la documentació especial, que agilitza el traspàs de fronteres i emplaçaments militars de control.

Després de conèixer la decisió de la UNESCO, Israel ja va anunciar que es replantejaria la seva cooperació amb l'organització, ja que segons la seva opinió aquest pas perjudica les possibilitats d'aconseguir la pau a la regió.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT