Internacional 09/11/2011

Napolitano reafirma que Berlusconi dimitirà per calmar els mercats

El president de la República assegura que “o bé es forma un nou govern en breu o es dissol el Parlament i comença una campanya electoral”

Ara/reuters
1 min

BarcelonaEl cap d'Estat italià, Giorgio Napolitano, ha reafirmat aquest dimecres que Silvio Berlusconi dimitirà per calmar els mercats, que han obert aquest dimecres amb fortes baixades. En un comunicat, Napolitano ha volgut “dissipar qualsevol dubte o malentès” i ha assegurat que el Cavaliere dimitirà i que no hi ha d'haver cap dubte sobre aquest fet. Un missatge important després que els mercats han reaccionat a la baixa aquest dimecres malgrat que el primer ministre italià va anunciar aquest dimarts que dimitiria quan s'aprovin les mesures anticrisi que li reclama la UE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president de la República també ha avisat que si no es forma un nou govern en breu es convocaran eleccions anticipades un cop s'aprovin les mesures exigides per Brussel·les, incloses en els pressupostos del 2012 i que la Cambra de Diputats aprovarà previsiblement abans de final de mes. “En breu o bé es forma un nou govern que pugui prendre les decisions necessàries amb el suport del Parlament o la Cambra de Diputats es dissoldrà i començarà una campanya electoral en la menor temps possible”, diu el comunicat.

La prima de risc italiana ha superat aquest dimecres la barrera dels 500 punts, que va provocar el rescat econòmic de Portugal, Grècia i Irlanda

stats