Jutgen a Alemanya un criminal nazi que ja havia estat condemnat

Sierts Bruins està acusat de la mort d'un membre de la resistència holandesa el 1944, fet pel qual se li va imposar una pena de cadena perpètua

Aquest dilluns ha començat a Alemanya un dels darrers judicis contra criminals nazis. Aquest cop, qui passa pel tribunal és Sierts Bruins, de 92 anys, antic membre de les SS, que va ser acusat de matar un membre de la resistència holandesa el 1944.

Bruins ja havia estat condemnat a pena de mort per un tribunal holandès per aquest fet, tot i que finalment se li va commutar la pena per cadena perpètua. L'acusat, però, mai no va arribar a complir aquesta condemna.

L'exagent de les SS va ser condemnat per la mort d'Aldert Klaas Dijkema, membre de la resistència holandesa, a qui Bruins va tirotejar a l'esquena. L'assassinat va tenir lloc a la localitat holandesa d'Appingedam, on Bruins estava destinat com a membre dels cossos policials nazis de frontera i seguretat.

Més de 30 anys sense saber-ne res

Després de la Segona Guerra Mundial, Bruins va anar a viure a Westfàlia sota un nom fals durant més de 30 anys.

Durant la primera jornada del judici, Bruins s'ha negat a contestar les acusacions i s'ha limitat a confirmar les seves dades personals.

Bruins també va ser condemnat el 1980 a set anys de presó per la seva col·laboració en la mort de dos germans jueus.

Més continguts de