Kènia

L'ONU declara la situació de fam extrema en dues regions del sud de Somàlia

"Si no actuem ara, la fam s'estendrà a les vuit regions del sud de Somàlia en els propers dos mesos, a causa de les pobres collites i els brots de malalties infeccioses", assegura el coordinador d'assumptes humanitaris de l'ONU

Les Nacions Unides han declarat avui oficialment la situació de fam en dues regions del sud de Somàlia, Bakool i Baix Shabele, una circumstància que no s'havia donat en aquest país de la Banya d'Àfrica en les últimes dues dècades.

"Cada dia que no prestem assistència és literalment qüestió de vida o mort per als nens i les seves famílies de les àrees afectades per la fam", ha assegurat avui en roda de premsa a Nairobi, Kènia, el coordinador d'assumptes humanitaris de l'ONU per a Somàlia, Mark Bowden.

"Si no actuem ara, la fam s'estendrà a les vuit regions del sud de Somàlia en els propers dos mesos, a causa de les pobres collites i els brots de malalties infeccioses", ha dit Bowden.

El sud de Somàlia està pràcticament en la seva totalitat sota el control de la milícia integrista islàmica Al-Shabbab, vinculada a Al-Qaida, que el passat dia 5 de juliol va aixecar el veto imposat el 2010 a les actuacions de les organitzacions humanitàries en els seus dominis.

Més continguts de