Publicitat
Publicitat

Les eleccions a l'estat de Rin del Nord-Westfàlia, un nou test per a la colició de Merkel

Els sondejos donen una victòria als socialdemòcrates que podrien governar amb aliança amb Els Verds i deixar el partit de la cancellera a l'oposició

Uns 13,2 milions de votants estan convocats aquest diumenge en les eleccions legislatives a l'estat de Rin del Nord-Westfàlia, el més poblat del país, que suposen un nou test per als partits de la coalició de la cancellera Angela Merkel. 

Totes les enquestes assenyalen que el Partit Socialdemòcrata (SPD) repetirà el triomf en aquest estat de la mà de la seva líder regional i primera ministra,  Hannelore Kraft. Els sondejos apunten que Kraft tornarà a formar coalició amb Els Verds i la seva dirigent Sylvia Löhrmann, tot i que es manté el dubte de si sumaran la majoria absoluta que els permetria governar amb més tranquil·litat.

Les enquestes apunten que l'SPD aconseguirà un 37% dels vots i Els Verds un 12% el que suposa una majoria ajustada mentre que la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel hauria de conformar-se amb un 30% dels vots. El Partit Liberal (FDP), soci menor de Merkel en el govern federal, aconseguiria un 6% dels vots mentre que el Partit Pirata podria entrar a la cambra regional i obtenir un 8,5% dels vots.


Més continguts de